A Magyar Vitorlás Szövetség ennek jegyében már megkezdte a felkészülést az idei szezonra: a Szövetség rendezésében és a támogatók segítségével a következő versenyekre kerül sor 2022-ben:

  • Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíj - május 14.
  • Fehér Szalag - 25. Izsák Szabolcs Emlékverseny - GeneralCom Nagydíj - július 9.
  • 15. Kékpántlika - július 10.
  • 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - július 14-16.
  • MVSZ Nagyhajós Országos Bajnokság - augusztus 4-7.
  • Félszigetkerülő - Széchenyi István Emlékverseny - BDO Nagydíj - szeptember 17.

(A versenyekről bővebb információkat ITT fogtok találni.)

Az MVSZ bízik benne, hogy valamennyi versenyén - köztük a Balaton ünnepeként is ismert - Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyén Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon is - sok, akár rekordszámú csapat vesz részt.

Ahogy a naptárból is látszik, módosult a korábbi években megszokott menetrend a Kékszalag idején.

„A rendező Magyar Vitorlás Szövetség az idén lényegében egy egyhetes vízi és parti fesztivált tart, amelynek záróakkordja lesz az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. Július 9-én szombaton lesz ugyanis a Fehér Szalag Izsák Szabolcs Emlékverseny GeneralCom Nagydíj, amelynek keretében a Balaton keleti medencéjét kerülik meg a versenyzők. Majd július 10-én, vasárnap lesz a gyerekek Kékszalagja, a Kékpántlika, amely korábban más időpontban volt. A két nagy verseny - Fehér Szalag és Kékszalag - közötti időpont miatt várhatóan nagyobb figyelmet kap a gyerekek versenye.”

Július 14-én pedig a Kékszalag rajtja lesz. Utóbbinál a szintidő 48 óra, vagyis szombat reggel 9-ig lehet érvényes eredmény elérni. Az egyhetes fesztivál végén Balatonfüreden lesz az ünnepélyes díjátadó.

A Magyar Vitorlás Szövetség azt javasolja a versenyekre készülő vitorlázóknak, hogy aki csak teheti, szerezze meg a sportorvosi igazolást, igaz, a koronavírus-járvány miatt elrendelt - 2022 január közepén érvényes - jogszabályok alapján a lejárt engedélyek július 31-ig érvényesek. A Szövetség minden érdeklődőt, vitorlázót és látogatót egyaránt szeretettel vár az említett versenyekre a vízen és a parton egyaránt.

Fotó:

Szántó Áron