A túraverseny a Balatonföldvári VVEB klub zászlaja alatt, a Balatonföldvári vitorlázók csoportja szervezésében zajlott, az RRS szabályoknak megfelelően. Mivel minden hivatalos engedélyt megkaptak a rendezők, a rendőrségi bejelentési kötelezettségnek eleget téve, a hatóságok versenynek minősítették az eseményt. Bár a rendezvény túraként lett bejelentve, az engedélyt a Vízirendészet versenyre adta ki pontosan azért, hogy szigorúbb szabályoknak kelljen megfelelni, fő a biztonság!

Az értékelés YS csoportok szerint zajlott:

YS 1: 99 és alatta

YS 2: 100-109

YS 3: 110 és felette


Az idejét mindenki magának mérte, a pálya érvényes teljesítésének az számított, ha mind a révfülöpi, mind a balatonőszödi pályajel vételét fényképpel bizonyította. 

A Rajt borús-szeles 2-3 bft időben zajlott. A révfülöpi pályajel irányába menet éles krajc szakasz volt, ahol Akali magasságába érve a szél tovább erősödött, pöffös lett, majd a révfülöpi hegy takarásában lecsillapodott. Itt és végig a verseny során a mezőnyben induló 24 egység a pályahosszhoz mérten, nagyon egyben maradt.

A verseny során sokszor verte a vesenyzőket 12 C°-os időben az eső, könnyed Horn-fok kerülés érzetét keltve.

Révfülöptől Őszöd irányába haladva raum-hátszél szakasz következett. A szél a tó középvonalát elhagyva drasztikusan beerősödött, 18-20 csomósra erősödött, nem volt ritka a 25-26 csomós pöff sem. Ez a szél kitartott a befutóig: Őszödtől Földvárig száguldozott a mezőny a félszél-raum közti széliránnyal. Több vitorlaszakadás is volt a verseny alatt.

A versenyen kimagaslóan jól teljesítettek a 25ös T-jollék, keményen állták a sarat az erős szélben az Őszöd-Földvár szakaszon, kint csüngve a trapézon sokszor siklatva haladtak a cél felé.

A befutó után a vitorlaszárítás a szitáló eső miatt elmaradt, úgy mint a hatályos rendelkezések okán a hivatalos party rendezvény is.