Szombaton 10 órakor erős szélben rajtolt el a 2020 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén katamaránokkal kiegészülve több mint 100 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. A szél alaposan próbára tette a vitorlázókat. Az alsóörsi bóját a Roland Gäbler vezette New Black Jack vette elsőként és megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át. Az egytestűek között az alsóörsi bóját Fazakas György vezette Csimborasszó vette elsőként, a befutónál azonban már a Pannónia volt az első Jordán Balázzsal a kormánynál. 

A díjkiosztó a versenykiírásnak megfelelően a jövő évi Tramontana-Sennebogen Kupa díjkiosztójával együtt kerül megrendezésre. 

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

 

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Bokúria, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is. 

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon.