Kedves magyar vitorlázó barátaink!


Egy rövid helyzetjelentéssel érkezünk a Garda-tóról. A korlátozások végre véget értek, és a félelem is csökken az emberek arcán a Garda-tó városaiban. Május közepén újból megnyíltak a sportklubok, és klubunk vitorlázói az elsők között voltak a tavon! Már a vitorlás tanfolyamok is folytatódhatnak - nagy sikerrel zajlanak jelenleg is.
A regattákra vonatkozó szabályokat június 14-én tették közzé (www.federvela.it). Ezek alapján korlátozni kell a helyszínen zajló eseményeket, a résztvevőket és a díjakat, de az előírásoknak megfelelően lehet vitorlázni és versenyezni.
A Circolo Vela Gargnano sosem tett le a Centomiglia idei versenyének megrendezéséről, különösen, hogy ez idén 70. alkalommal fog megvalósulni. A klub nem akart a a szponzorok döntéseire hagyatkozni, akik részben úgy döntöttek, hogy nem támogatják a regattát. Viszont a vitorlázók szenvedélyére számítunk: augusztus 30-án a Gorla Trophy-ra, szeptember 5-én a Centomigliára várjuk az új kihívásra vágyó versenyzőket.

Június végére közzéteszik a 2020-as garda-tavi sportverseny rendelkezéseket. A verseny valószínűleg az egész tóra visszatér, egészen a tó északi csücskéig, Trentinoig vitorlázunk fel, majd le Desenzanohoz, délre - egyetlen, azonos pályán minden hajó számára. Számos új, izgalmas vitorlás várható a mezőnybe, többek közt a 6 Persico 69 F, amelyet a Luna Rossa hajógyár készített foiler hajó, a Gonet monofoil, a szokásos Liberák mellett. Emellett minden méretű katamarán arra készül, hogy megpróbálja megdönteni a magyar X40 The Red 2018-ban felállított rekordját.

Azt jelenleg nem tudjuk, hogy a parti rendezvények milyen formában valósulhatnak meg, de mivel az általános helyzet gyorsan javul, reméljük, hogy megfelelő körültekintéssel meg tudjuk ünnepelni a Centomiglia 70. születésnapját.
A Centomiglia előtt júliusban és augusztusban a Persico 69 F regattái lesznek, ezeken a távolról mozgatott, ön-pozícionáló bóják tesztelésre kerülnek, és a Centomigliát már ezekkel fogjuk megrendezni.

Utolsó hír: a 70. Centomiglia hivatalos ingje elérhető és online is elérhető. Ne hagyja ki!

Reméljük, hasznosnak találtátok ezeket a híreket és hamarosan találkozhatunk a vízen! Keressetek bennünket, ha bármilyen információra lenne szükségetek a garda-tavi vitorlázással kapcsolatban.

Üdvözlettel,
Lorenzo Tonini
Circolo Vela Gargnano