Felhívással fordul a Women On Water Hungary a vitorlázó csapatokhoz: a versenylobogóhoz hasonló, a hajó merevkötélzetére erősíthető zászlót ajándékoznak azoknak a hajóknak és csapatoknak, akiknek tagjai között nők is vitorláznak. A szervezők a felhívással kapcsolatban megkeresték az MVSZ Nagyhajós Bizottságát is, közreműködésüket kérve a kezdeményezés nagyhajósok körében történő népszerűsítésében. Kurucz Sándor a Nagyhajós Bizottság elnöke elmondta:

„A Nagyhajós Bizottság üdvözli a WOW közösség kezdeményezését, ami a hazai vitorlázó nők sportágunkban való részvételét helyezi a középpontba és a női vitorlázók eredményeiket kívánja kiemelni. Mi is szeretnénk bíztatni minden nagyhajós társunkat a magenta WOW zászló kitűzésére, ha nőkkel vitorláznak egy csapatban!”

Kurucz Sándor hozzátette: A Women On Water közösség elindulása és céljai a Nagyhajós Bizottságban is előtérbe helyezték a nők vitorlássportban való részvételi arányának kérdéskörét. Az MVSZ elnöksége felé benyújtott nagyhajós stratégiai javaslatban, a témához kapcsolódóan külön gondolatokat fogalmazott meg a szakmai tanácsadó testület.


Aki tehát büszke női csapattagjaira, vagy ő maga nőként egy vitorlás csapat tagja, jelentkezzen a WOW Hungary elérhetőségein, és a szervezők eljuttatnak számára egy WOW lobogót! A kampány szervezőinek célja, hogy már az idei, július 30-án rajtoló Kékszalagon sok hajó álljon rajthoz a magenta színű WOW lobogóval, így mutatva meg a vitorlázóknak és a nézőknek a nők jelenlétét a magyar vitorlázásban.

A zászlók kitűzése mellett a WOW közösség be is szeretné mutatni a hajókat, akik kitűzték a lobogót: a közösség blogján egy interjúsorozat keretében ismertetik majd, hogy miként működnek a vegyes csapatok, milyen posztokon vitorláznak a nők, mik a motivációik, valamint, hogy miben jelenthet előnyt a nők jelenléte a fedélzeten.

Míg a nagyhajós osztályokban a lobogóval, addig az ifjúsági osztályokban vitorlázó lányokat menő WOW buborékmatricával lepi meg a közösség. A matricákat a nyár folyamán az ifjúsági versenyeken fogják osztogatni a versenyzőknek, így érdemes követni, pontosan hol lesznek jelen, vagy egyéni igény alapján kérni az ajándékot, mely minden lány vitorlázónak jár! 

A zászló és a matrica igénylésre az info@womenonwater.hu e-mail címen vagy Facebook, illetve Instagram üzenetben van lehetőség. WOW matricából sok van készleten, így a felnőtt versenyzők is bátran kérhetik! 

A WOW Küldetés program díjazza a nők teljesítményét is

Nemcsak a női vitorlázók jelenlétére, hanem eredményeikre is felhívja a figyelmet a Women On Water Hungary. A WOW KÜLDETÉS program célja, hogy elismerje a hazai vitorlázó nők és lányok teljesítményét. A Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködésben a szezon végén díjazzák a legaktívabb felnőtt női és legeredményesebb ifjúsági lány versenyzőket, akik az év végi ranglista díjátadó ünnepségén különdíjban és értékes nyereményekben részesülnek majd.

A WOW különdíj részeként minden támogatott ifjúsági osztályban – azaz Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, 29-er és 420 – a legeredményesebb regisztrált WOW tag versenyző egység 50 ezer forint jutalmat és WOW különdíjat kap.

Nemcsak az ifjúsági kategóriákban ismerik el a női teljesítményeket, hanem a felnőtt versenyzők körében is. Az ifjúsági osztályokon kívüli hajóosztályok köréből pedig versenyszezonban megrendezett ranglista versenyeken résztvevő nők közül kerül ki a WOW különdíj várományosa, a díjat pedig a legaktívabb versenyző tudhatja majd magáénak. A felnőtt WOW különdíj egy egyedi kupa és egy értékes PULSAR karóra lesz.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a WOW különdíj egyik feltétele, hogy a díjazott regisztrált WOW tag is legyen - a regisztráció ingyenes, a következő oldalon tehető meg: https://mailchi.mp/womenonwater/registration

  
WOW Nyár 2020

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlás sportot a nők körében a Women On Water Hungary. Tréningek, előadások, díjak, elismerések, játékok várják a vitorlázást és a hajózást kedvelőket a WOW NYÁR 2020 program keretében.

Women On Water Hungary

Az idén januárban, egy nemzetközi kezdeményezés magyarországi tagjaként elindult Women On Water (WOW) Hungary elsődleges célja, hogy közösséget építsen a hazai vitorlázó nők számára, segítse őket vitorlázó tudásuk fejlesztésében, új lehetőségeket teremtsen számukra a versenyzésbe történő bekapcsolódásra, elismerje és kiemelje az egyéni teljesítményeket, minél szélesebb körben népszerűsítse a hajózást és a vitorlás sportot a nők körében. 

Bővebb információt a programokról és a WOW-ról a https://porthole.hu/women-on-water/ oldalon olvashatnak az érdeklődők.

FOTÓK: Szántó Áron/MVSz, Cserta Gábor/MVSz, Szűcs Ábel/THE (kalóz), Farka Beni/Kereked (29er)