Az időjárás-előrejelzéseknek megfelelően gyenge szél kísérte az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj első versenynapját. Bár a rajt után még volt egy kis szél, később mérsékelt légmozgás segítette a versenyzőket. 

A Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Keszthely - Balatonfüred távolságot elsőként a Vándor Róbert kormányozta RSM2 teljesítette a leggyorsabban, a Vándor Róbert kormányozta hajó közel 18 óra alatt ért körbe. Második lett a New Black Jack (Roland Gaebler), a harmadik pedig az MKB-Prospex (Kaiser Kristóf). Utánuk sorrendben érkezett a célba az Orange-Utan (Ralph Schatz), az Opel Fifty-Fifty (Józsa Márton Miklós), a Nanushka BMW Wallis (Váradi Szabó János), a Raffica (Király Zsolt), a Racing Django (Petrányi Zoltán), a Prevital (Litkey Farkas), a Poplart (Diószegi Zoltán), a Principessa (Oroszlán Péter), a Grandi e Grossi (Földesi Gergely). 

A Get The Red Sailing Team csapata - Virág Flóra kormányos, Molnár Dávid, Nagykovácsy Tibor, Koncz Ádám, Goldfinger Dárió, Takácsy Levente Tibor - pár perccel fél 6 után futott át a célvonalon. 

Forrás: Get The Red Sailing Team / Holló Dániel / Lázár Antónia

A  Get The Red Sailing Team a verseny során jól szerepelt: Kenesénél még a 23. helyen fordultak, Siófokon viszont már a 14-en, azaz felzárkóztak az élmezőnyhöz.  A nyugati medencében a hol frissülő, hol leálló, gyenge szélben haladtak a keszthelyi fordulóig, az ottani bója közelében kaptak egy olyan frissülést, amelynek eredményeként egy testre tudott váltani a katamarán, ami a mostani verseny jellemző minimális szélben nem volt jellemző. Virág Flóráék végül este 10 körül vették Keszthelyt, majd visszafordultak a füredi cél felé.  

Fotó: Török Brigi

A csőből délután 4 körül kijött a hajó, ahol egy nyugati 5 csomós szelet kapott, ezzel lendületesebben tud haladni a keszthelyi bója irányába. Délután 5 körül Virág Flóráék az északi parton, Balatonudvarinál 4 csomós szélben mentek. Este 8 körül ért az élmezőny a keszthelyi bójához, az RSM2 fordult elsőként, mögötte a Prevital és az MKB -Prospex. A Get The Red Sailing Team ekkor még a bója felé tartott Szigliget magasságában. A csapat néhol frissülő, néhol leálló szélben 3 csomó körüli sebességgel igyekezett a forduló felé. A keszthelyi bóját végül nem sokkal este 10 után vette a Get The Red csapata, majd 3 csomós nyugatias szélben célba vették a füredi célt. 

Nők a Kékszalagon 

Virág Flóra és csapatának támogatója a Women on Water Hungary, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a női vitorlázást és közösséget hozzon létre.

Fotó: Women on Water Hungary / Get The Red Sailing Team

A mostani Kékszalagon több mint 30 hajó tűzte ki a Woman on Water Hungary zászlaját, ezzel is jelezve, hogy támogatják a kezdeményezést. A versenyre több mint 240 nő nevezett. Összesen 11 hajón nő a kormányos, ezen belül 2 vitorlás teljes legénységét nők alkotják.