A tavalyi nagysikerű flottabajnokság után a NAU330 osztály úgy döntött, hogy bajnokságát idén is Balatonföldváron rendezi meg 2020. augusztus 27 és 30. között. A helyszínhez, a patinás földvári egyesülethez, a Sparihoz és a szélbiztos földvári vizekhez ragaszkodnak az osztály vitorlázói. 

Az idei, későn indult szezon ugyan kevesebb lehetőséget teremtett a felkészülésre, de az aktív egységek már több pályaversenyt is maguk mögött tudhatnak. Szoros, kiegyenlített küzdelmekre, éles csatákra lehet számítani a tíz futmosra tervezett bajnokságon.

Az idei bajnokságot a TRACK csapatának jóvoltából az interneten is követni lehet majd a https://track-live.com oldalon. Mind a hajók, mind a bóják GPS nyomkövetővel lesznek ellátva, így a pályán zajló küzdelmeket élőben lehet majd a partról figyelemmel kísérni.

A NAU330 típusú hajókra 6-8 vitorlázóra van szükség az eredményes versenyzéshez. Ezért az osztály nagy figyelmet fordít a mancsaft utánpótlás biztosítására. Az ifjúsági korosztályok toborzása mellett fontos a női vitorlázók megszólítása és a hajóosztállyal történő megismertetése. Ennek a programnak a részleteit a Women on Water Hungary (WOW) és a NAU330 osztály hamarosan közzéteszi. Az idei bajnokságon az osztályban vitorlázó nők teljesítményét értékelendő, egy WOW Hungary különdíj is átadásra kerül a vasárnapi díjkiosztón.

A verseny végén a támogatók által felajánlott értékes nyereményekkel is gazdagodnak a versenyző csapatok, melyek egy része az indulók között kisorsolásra kerül.  

A NAU330 Országos Bajnokságra az MVSz VIHAR rendszerében (vihar.hunsail.hu) lehet nevezni. További információ: NAU330 Osztály Facebook oldalon - fb.com/nau330 

Támogatók: 

MERU Sportcare

TRACK

Luminis 

Dubery 

Zimek Pálinka Manufaktúra

Women on Water Hungary