Az biztos, hogy ha az osztály kapitánya Temesfői Zénó, valamint a NAU 370 RUN osztály „oszlopos” tagja, a versenyrendezésben is nagyon aktív Kurucz Sándor összefognak, akkor ott valami komoly dologra van kilátás. Az elmúlt évek legalábbis egyértelműen bizonyították ezt, hiszen remek versenyeken van túl a nagyon összetartó, rendkívül sokat fejlődő és egymással látványos csatákat „vívó” hajóosztály.

A tények: az Országos Bajnokság versenyvezetője Dávid Júlia lesz, a bajnoki helyezések tíz futam alapján, up&down pályán vitorlázva dőlnek majd el, nevezni pedig kizárólag a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül, online lehet.

Sajnos ismét erősödött a koronavírus járvány, így a szervezők a parti eseményekkel kapcsolatban komoly döntéseket hoztak és kemény szabályok mentén próbálják megóvni saját maguk és a versenyzők egészségét. Éppen ezért, a tervezett zenés összejövetel biztos, hogy elmarad, míg a közös vacsorákkal, filmvetítésekkel kapcsolatban pedig az a döntés született, hogy a csapatok csak a számukra kijelölt asztaloknál tartózkodhatnak, betartva a szükséges távolságot a többi csapattól. A rendezvénysátorba belépéshez kötelező lesz a maszk használata, így a csapatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy mindenkinél legyen maszk, hiszen a kormányosi értekezletek tervezett helyszíne a rendezvénysátor lesz, de persze előfordulhat parti halasztás is, amikor szintén közös helyszín a sátor.

Attól még, hogy a parti események szigorú szabályok mellett zajlanak majd biztos, hogy a résztvevők remek hangulatban és a vízen nagy csatákat vívva küzdenek majd a helyezésekért. Immáron hagyomány és ezúttal is az OB fontos része, hogy az osztály szervezésében élő közvetítést láthatnak majd az érdeklődők a futamokról a NAU 370 RUN Facebook oldalán. Akinek pedig ez sem elég annak az is jó hír, hogy folytatódik a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított filmkészítés is, így az idei versenyről is készül egy hosszabb, átfogóbb és a részletekre is kiterjedő összefoglaló film, amelyben megszólalnak a versenyzők és a rendezők, megtekinthetőek lesznek az izgalmas futamok összefoglalói, valamint a parti események hangulata is „visszaköszön” majd a filmből, amit a versenyzők jó érzéssel nézhetnek vissza az őszi időszakban.

A NAU 370 RUN hajóosztály Országos Bajnoksága szerdán a nevezéssel, a megnyitóval és az első futamokkal kezdődik. Amennyiben szükség van rá, akkor még vasárnap is lehetőség van futamok rendezésére.

A címvédő a Molnár György kormányozta Revolution. 2019-ben a Schatz lett a második és a Magnum végzett a harmadik helyen. Ami biztos, hogy nincs az a papírforma. Előzetesen megjósolhatatlan ugyanis, hogy mi történik majd a mostani OB-n, ahol legalább 7-8 hajónak biztos, hogy van esélye bajnokságot nyerni, a dobogós helyezésekre pedig bárki odaérhet a mezőnyből. 

A versenykiírás az alábbi linken tekinthető meg:
https://bit.ly/2GdXdlH

Az osztály oldala:
https://nau370.hu/