Bár matematikailag még van esély arra, hogy a további dobogós helyezésekben legyen változás, a realitás azonban az, hogy nagy valószínűséggel a Kacor Király (Hrutka Gábor/VVEB) a NAU 370 RUN Országos Bajnokság ezüstérmese, és a Sleepwalker (Temesfői Zénó/Compass) végez majd a harmadik helyen. Ahhoz, hogy ez ne így történjen a Sleepwalkernek nagyon jól, a Kacor Királynak pedig a lehető legrosszabbul kell szerepelnie a záró futamban.

A pénteki napon egyébként a szinte minden szempontból tökéletes, 7-11 csomós szélben, három futamot bonyolított le a verseny vezetője, így az eddigi kilenc futamból a két legrosszabbat ki is ejthetik a csapatok. A verseny rendkívül színvonalas. A mezőny tagjai élvezetes csatákat vívnak egymással, minden futam komoly fordulatokban bővelkedik. Azért egy-egy agresszívebb, talán sportszerűtlennek tűnő manőver borzolja a kedélyeket, de a verseny színvonalára így sem lehet panasz.

A versenyről folyamatos van élő közvetítés a NAU 370 RUN osztály Facebook oldalán, így az érdeklődők semmiről sem maradnak le, hiszen megtekinthetik a kamerákkal, drónnal és kommentálással „fűszerezett” futamokat.