Az elképzelés szerint – a külföldi nemzeti versenyeken már bevált módon – közös eseményeken tudják összemérni tudásukat a 49er, a 49erFX és a 29er osztályok versenyzői. A két olimpiai hajóosztály közösen rajtol, majd öt perccel később indulnak az ifjúsági versenyzők egy valamivel rövidebb cirkálószakaszra. A rendszer előnye, hogy egyetlen plusz bója használatával két további osztály versenyeztetésére is lehetőség nyílik, míg a fiatalok életközelből figyelhetik meg saját jövőjüket!

A rengeteg boldog arc igazolta: a próba kiválóan sikerült. Az eseményt díjkiosztó és a vándordíj átadása követte. 29er osztályban a harmadik helyet Tóth Attila és Izsák Szabolcs szerezte meg, míg a dobogó középső fokára a Zolnai Sámuel - Arányi Barna kettős állhatott. A verseny győztese ugyancsak a Kereked kettőse, a Balázs Zétény - Csák Máté páros lett. 49erFX osztályban klubok közötti versenyt hirdettünk, ahol a BYC versenyzői diadalmaskodtak. Ezúttal is gratulálunk minden résztvevőnek.

Reményeink szerint a következő szezontól kezdve a három „9er”-osztály közös versenyeken nyújt majd lehetőséget a fiataljaink fejlődésére és továbblépésére.

A rendezvény létrejöttéért hatalmas köszönet illeti az MVSz-t, a BYC-et, a Kereked Vitorlás Klubot, Takácsy Kristófot és Baráth Gábort.

Takácsy Levente, Cserép Csaba

Magyar 29er Osztályszövetség