A vitorlások számára új, korszerű kikötők állnak majd rendelkezésre. A vitorlás sport további népszerűsítése és az utánpótlás bázis kiszélesítése érdekében egy olyan vízi sport központ is létrejön, amely magába foglal egy utánpótlás nevelő centrumot, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező vitorlás sport még több helyi gyerek számára lehessen elérhető. A beruházás részeként létrejövő közösségi sportközpont az aktív kikapcsolódást kedvelőknek kínál majd lehetőséget.

Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton. Jelenleg a szádfalazási eljárás zajlik, melyre azért van szükség, hogy a magasabban fekvő partot megtartsa, és a partot, valamint a vizet fizikailag elválassza. A folyamat lépéseiről a műszaki projektvezető számol be a Fertő Part - Az élmények otthona oldalon.

A projekt hivatalos Facebook oldalán a beruházó cég folyamatosan közli a fejlesztéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, naprakész információkat illetve az érdeklődők válaszokat kaphatnak a felmerülő kérdésekre is.

Borítókép; Fertő Part - Az élmények otthona

Forrás: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/keszul-az-utanpotlas-vitorlazok-kikotoje-a-ferto-parton