Számunkra már ezúttal nincsenek kvótával kapcsolatos izgalmak: Érdi Mári és Vadnai Benjamin is korábban olimpiai részvételi jogot szerzett. Mári tehát biztos résztvevő, a Vadnai testvérek közül pedig itt dől el, közülük ki képviselheti Magyarországot az olimpián. A két versenyből álló válogatón Vadnai Benjamin előnye pillanatnyilag 13 hely. Ennek a mostani második, vilamourai versenynek a végeredménye dönt majd: Vadnai Jonatán akkor lehet olimpikon, ha 14 hellyel a bátyja előtt végez az összetettben. (A számításban a két verseny végeredményét tekintik úgy, mint 1-1 futamot.)

Vilamourában ma mindkét hajóosztálynak 2-2 válogató futamot rendeztek, a női Laseresek rajtoltak előbb. Érdi Mári a csoportjában egy 23., és egy remek második hellyel kezdett, ezzel pillanatnyilag a teljes mezőnyt tekintve tizenhatodik.

A férfiak versenye már áthúzódott a délutánba, közben a délies szél átfordult északnyugatira, ez a part felől fúj, meglehetősen pöffös, ilyenkor nincsenek nagy hullámok.

Vadnai Jonatán az első futamban csoportjában ötödikként futott be, a másodikban 15. lett, ezzel a teljes, 138 hajós mezőnyt tekintve 17. Vadnai Benjamin 16. és 17. lett a csoportjában, az összesítésben ezzel 29.

A holnapi folytatásra 10-20 csomós, nyugatias szelet, napsütést, 20 fok körüli hőmérsékletet jósolt a portugál tengeri meteorológiai szolgálat.

Eredmények

Kép: korábbi felvételek