Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta: a hazai sportszakmai szervezet kiemelten fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a sportágat a férfiak és nők körében egyaránt.

Szerinte a World Sailing által életre hívott Steering the Course, jó alkalmat ad arra, hogy minél többen megismerkedjenek a vitorlássportban kiemelkedő eredményeket elért hölgyekkel, lányokkal, valamint mindazokkal a nőkkel, akik segítik versenyzőink felkészülését, nem utolsó sorban a hazai versenyek megrendezését.

Örömmel jelentette be, hogy a kampány fővédnökségét Érdi Mári olimpikonunk vállalta, aki jelenleg a portugáliai Vilamourában versenyez és készül a 2021-es tokiói olimpiára.

A programsorozat kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, mely a Föld északi féltekének összes államában – előzetes tervek szerint – egy időben, 2021. május 21-29-ig között kerül megtartásra.

A kampány keretében a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei, a hazai klubok, vitorláskikötők kikötők csatlakozhatnak az egyhetes eseménysorozathoz népszerűsítve a vitorlázást közösen a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a World Sailinggel.

A programhoz való csatlakozással kapcsolatos kérdéseket a kampany@vitorlazzitthon.hu címre várják.

Forrás: vitorlazzitthon.hu