A Bali 2016 óta gyártja azokat a modelleket, amelyeken egyedülálló megoldásként a külső és belső tér összekapcsolását egy feltolható ajtó biztosítja. Az újítás nagy népszerűségnek örvend, mivel a szalonnal együtt a cockpit jelentős része is zárttá tehető, így bármilyen időjárási körülmények között élvezhető a hajózás.

Íme a Bali összes (vitorlás és motoros) modelljére jellemző különlegességek:

 

A Catana Group innovációi itt nem érnek véget: 2021-ben Excellence Pack néven, új hajóin bevezette szennyvíz- és ivóvíz tisztító innovációit, melyek révén a Bali katamaránok maximálisan óvják környezetüket. A cég által fejlesztett új vízszűrő megoldás teljes mértékben megtisztítja és ihatóvá teszi a csapvizet a hajókon, így nincs szükség több ásványvizes műanyag palackra; a speciális membránnal ellátott Bioreaktor pedig baktériumok által lebontja, ultraszűri és sterilizálja a hajón keletkező szennyvizet, ezzel az eljárással lehetővé téve a teljesen szennyezésmentes „szennyvíz” kibocsátását.

Bali Catspace, a trendszetter modell

A Catspace modelleken jóformán az elmúlt évek összes, többtestű hajókat érintő innovációja megtalálható, ráadásul valószínűleg nincs az a hajó a 40 lábas kategóriában, amely tágasabb és élhetőbb teret kínálna, mint a Bali 2020-as újdonsága. Jelenleg ez az egyetlen 40 lábas katamarán a piacon, amire flybridge is került.

A vitorlázást is megkönnyítő integrált fedélzeten akár 10 fő is rendkívül könnyedén és kényelmesen mozoghat, a kormányállás kanapéján pedig négy fő is helyet foglalhat - egymás mellett.

A tágas  fürdőplatformtól az elülső cockpitig, ahol nagyméretű szalon és napozóterasz található, meglepően tágas tér biztosítja a vitorlázók kényelmét. A flybridge egy hatalmas és biztonságos, napozómatracokkal ellátott pihenőteret biztosít a kormányállás mellett, amely kialakításának tervezésekor fontos szempont volt, hogy akár  1 ember is el tudja vezetni a hajót, ezért minden szükséges felszerelést, kötélzetet odavezettek, még kényelmesebbé téve a fedélzetet.  A hajó szögletes formái nagyban növelik a belső tér méretét és az élettér belmagasságát is. A Bali Catspace Sail 40 lábas méretben igazi különlegességként 4 kabint és 8 fekvőhelyet kínál. A hátsó hálófülkékben menetirányban helyezték el a dupla ágyakat, az elülsőkben azonban beforgatták őket keresztbe, így a két orrkabinban még egy-egy pótágy is helyet kaphat

 

A Bali Catspace Sail adatai:

Teljes hossz: 12,33 m

Vízvonalhosz: 11,71 m

Szélesség: 6,59 m

Merülés: 1,1 m

Víztartály: 700 l

Hűtőkapacitás: 265 l

Vízkiszorítás: 9200kg

Alapvitorlázat: 101 m 2