Az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságot 2 futam után a Glória vezette a Talizmán előtt a harmadik helyen a Hrehuss György által kormányzott Kishamis állt.

Pénteken rövid halasztást követően ment a vízre a csapat, erős forgolódó szélben 2 futamot is indított a versenyrendezőség, de sajnos mindkettőt le kellet lőni a szélfordulók miatt.

Kikötést követően a Nemere II, Daruvár és a Losta látta vendégül a kiérkező versenyzőket stégparty keretében.

Este a gálavacsorára a Bella Porto étteremben került sor, ahol a finom falatokat a csopaki Szent Donát Borkúria boraival lehetett kísérni.

Szombaton szélcsendben futott ki a mezőny. Gyenge szelet ígértek az előrejelzések, és azt sem hosszan, ezért Náray Vilmos a vízen halasztás mellett döntött. Sajnos a várt szél nem érkezett meg tartósan, így futamot nem lehetett indítani, de a régi időket idézve spontán kötött össze 8 hajó, ahol az Ellinore vendéglátásának köszönhetően meleg lecsó is várta a csapat egy részét.

Délután 4-kor felkerült az AP alá az A lobogó.

Kikötés után a 40-es Cirkálók vendéglátása mellett került sor egy beszélgetésre a kormányosok között az Összevont Cirkáló Osztály jövőjével kapcsolatban, melynek eredményeként a jövő évet még erősebben kezdheti az Osztály. Wonke Péter osztálykapitány örömmel tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az MVSZ előírásainak sikerült 2021-ben is megfelelni, így 2022-ben is aktív az osztály státusza.

 

A vasárnapi napon a kevés futamszám miatt már 8-kor kifutottak a hajók és 9-kor el is rajtolt a harmadik futam, melyet követett a negyedik és ötödik futam is. Mivel a napi futamszám maximuma a versenykiírás szerint 3 volt, így 5 érvényes futammal, 1 kiesővel kora délután befejeződött a 2021. évi Összevont Cirkáló Magyar Bajnokság.

A kora délutáni díjkiosztón az Összevont Cirkáló Magyar Bajnoki érmét a Juhász Miklós kormányozta Glória nyerte, a második helyezett a Hónig Péter vezette Talizmán lett, a harmadik helyre a Dr. Gellér László kormányozta Ellinore futott be. Az első három helyezett a csodás érmeken kívül az Ivanics Kft. és a Szent Donát Borbirtok jóvoltából különdíjban részesült. A Tóth László emlékfutamot ezúttal a Talizmán nyerte.

A díjkiosztón a 1875-ben alapított és történelmi vitorlás hagyományokkal is rendelkező Magyar Atlétikai Klub (MAC) elnöke, Kállay Kristóf által felajánlott különdíjat a DARUVÁR kapta. A MAC eredeti vitorlás klublobogója a harmincas évekből származó, aukción visszaszerzett történelmi ereklye. A klublobogó felélesztése egyben a klasszikus vitorlás hagyományok ápolása, melyet a MAC is támogat. Az elismerést dr. Borók György adta át.

 

Kállay Kristóf, az Infotér Egyesület elnökségi tagjaként - másik különdíjként - a TRAMONTANA legénységének átadta a meghívást a Balatonfüreden, 2021. október 20-21-én megrendezésre kerülő Infotér Konferenciára, ahol olimpikonok közreműködésével a vitorlázással kapcsolatos program panelre is sor fog kerülni.

 

Képek hamarosan elérhetőek a www.osszevontcirkalo.hu oldalon.

Fotó: Mag Andrea

 

A verseny támogatói:

Magyar Vitorlás Szövetség

Hajógyári Kikötő

Szent Donát Borbirtok

IVANICS Kft. (Ivanics Csoport)

Tramontana Yacht Club Egyesület

NEA

Straub Elek

 

Támogatásukat ezúton is köszönjük!