Az Europa Cup Trophy egy regattasorozat, amelyet egész évben megrendeznek az öreg kontinens különböző lenyűgöző helyszínein. A versenyen minden vitorlázó részt vehet 12 éves kortól ILCA 4, ILCA 6 és ILCA 7 hajóosztályokban. A vízen zajló küzdelmes verseny és a nagyszerű társasági élet teszi az Európa Kupa állomásait rendkívül népszerűvé az európai vitorlás naptárban.
Az Európa Kupán való részvétel egy jó lépés az Európa- és világbajnokságra való felkészüléshez, mivel sok vitorlázó vesz részt az eseményeken különböző országokból.

Külön öröm a klub számára, hogy bekapcsolódhat két kerek jubileum ünneplésébe: az ILCA Dinghy idén 50 éves csakúgy, mint Balatonfüred városi rangja.
A verseny rendezését az osztályok világ- és Európa-bajnokságain gyakorlott Rauschenberger Miklós vezeti és a sportszerű versenyt hattagú nemzetközi versenybíróság biztosítja.

A versenyprogram szerint a négynapos regattán nyolc futamban mérhetik össze a tudásukat a versenyzők, amely végén az Európa Kupa eredményeinek felhasználásával Magyar Bajnokokat is hirdetünk.

A Balatonfüredi Yacht Club a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében igyekszik csökkenteni a versenyeikkel kapcsolatos információk nyomtatásával járó felesleges papírmennyiséget, ezért a versenyadminisztráció is teljesen online történik: a hivatalos hirdetőtábla és a versenyzői szolgáltatások jelentős része, pl. tárgyalási kérelmek, pontszám-felülvizsgálati kérelmek, online lesznek. A szomszédos kikötőkből vízre szálló hajókat és edzőket a szervezők ezen túl a lebonyolítást gördülékennyé tevő WhatsApp csoportba invitálják.

A futamok után közösségi programokat szervez a résztvevőknek a klub , amelyeken remek nemzetközi baráti kapcsolatok is kialakulhatnak.


Az esemény nevezési ajándékait Monautix Kft., a Rooster Sailing termékek magyarországi forgalmazója biztosítja a résztvevők számára. Az értékes pódium ajándékokat Rooster, a Tigris Reggeliző és Étterem  ajánlotta fel.

Az ILCA 4, ILCA 6 és ILCA 7 hajóosztályoknak a helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség 2021. szeptember 22-én 16:00-20:00 között.

Az online hirdetőtábla a regatták hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

Szöveg: Böröcz Berta

Fotó: Szántó Áron