A háromnapos regatta főrendezője Molnár Csaba, a versenybíróság elnöke Zentai Zoltán volt.

Az első versenynapon három izgalmas futamot sikerült megrendezni északias, 8-15 csomós szélben. Rajtgyakorlatokból sem volt hiány, de a harmadik futamban már mindkét csoportnál az első rajteljárás eredményes volt. A fárasztó nap után Hamburger Party zárta a napot.

A második versenynapon kiváló időjárási körülmények köszöntötték a népes mezőnyt. Mind a három tervezett futamot sikerült megrendezni, északkeleties, nagy hullámokkal tarkított, hideg, de napsütéses időben, 10-18 csomós szélben. A versenyzők kiválóan álltak helyt.

A regatta harmadik versenynapja esővel, köddel és hideggel fogadta a mezőnyt. A szél azonban lecsendesült, a köd felszállt, így Molnár Csaba versenyrendező úgy döntött, hogy megpróbálkozik két futammal, amit eredményesen meg is valósított.

A harmadik versenynapon már döntő futamokban – arany és ezüst csoportokban – küzdöttek egymás ellen a fiatalok, akik az időjárás kihívásai ellenére hősiesen küzdöttek mindkét futamban.

 A ranglistaverseny – amelyen a tervezett kilenc futamból 8 futamot sikerült megvalósítani - összesített eredményei alapján pedig az alábbi versenyzők állhattak a dobogóra:

 

Ifjúsági kategória

1.helyezés: Héder Benedek Barna (SVE)

2.helyezés: Bite PÁl (Kereked)

3.helyezés: Siklósi Mór (Balatoni YC)

 

Serdülő

1.helyezés: Török Csanád (BYC)

2.helyezés: Zarándi Martin (SVE)

3.helyezés: Verebély Nadin (SVE)

Ifjúsági lány:

1.helyezés: Fehár Boróka (Balatoni YC)

2.helyezés: Lackó Sára (BYC)

3.helyezés: Bartos Betti (BYC)

Serdülő lány:

1.helyezés: Verebély Nadin (SVE)

2.helyezés: Bite Adél (Kereked)

3.helyezés: Faisztl-Némeh Réka (BS Fűzfő)

 

Az esemény névadó szponzora, az Audi Magyarország, valamint az esemény további támogatói értékes ajándékokat biztosítottak a díjazottak számára.

 

Végeredmények itt: https://byc1912.hu/…/uploads/2021/10/AUDI-OP-RANRLISTA.pdf

A verseny honlapja: https://byc1912.hu/opranglista2021/

 

Figyelemmel arra, hogy ez volt az idei szezon utolsó ranglistaversenye, a végeredményeket különösen nagy izgalommal várta mindenki, hiszen a verseny után a ranglista végeredménye is összeállt.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek, versenyzőnek, edzőnek, és köszönjük a megtisztelő részvételt!

 

Fotó: Cserta Gábor