A kikötőbe való behajózás szabályainak egy részét vette górcső alá a Vitorlás Etikett Rövidfilmsorozat most megjelent, immáron negyedik epizódja. Farkas Laura, Langer Soma és Máthé P. Gábor kezdésnek rögtön a felelős hajózásra hívja fel a figyelmet, mégpedig azzal, hogy a hajó vezetőjének tilos alkoholt fogyasztania. Talán nem meglepő, hogy a sorozat “negatív” de egyben legszórakoztatóbb szereplője Máté P. Gábor ismét fittyet hány erre és egy üveg borral a kezében “héderel” , míg Farkas Lauráék ásványvízzel “koccintanak” a fedélzeten.

A jelen részben szó esik egy alapvető illempontról is, mégpedig arról, hogy nem illik félmeztelenül behajózni a kikötőbe. Ez talán az egyik legalapvetőbb pontja annak, hogy a vitorlás sport valóban az úriemberek és úrilányok sportja, ugyanakkor a tapasztalat szerint ezt jó pár sporttársunk semmibe veszi.

Szintúgy gyakori “hiba”, hogy csak úgy beesünk egy marinába, amikor a tisztelet és etikett mellett a legalapvetőbb elvárás, hogy értesítsük erről a kikötőmestert és kérjük segítségét, hova is köthetjük hajónkat. A  Ladányi János rendezte sorozat jelen része éppen ezért egy új szereplővel, Tarsoly Balázzsal is kiegészült, hiszen ő alakítja Kikötőmesterünket.

A Vitorlás Etikett negyedik fejezete egy szintúgy alapvető illemtani szabállyal zárul, “kikötő hajónak minden esetben ajánld fel a segítséget”. Akik az előző részeket látták, talán nekik mondani sem kell, Máté P Gábornak ennél van egy fontosabb elfoglaltsága…a Nemzeti Sport.

Vitorlás Etikett negyedik fejezete itt látható