Az edzők egy közös, nagyobb hajón követhetik a versenyt, azaz információkat, tanácsokat, vagy akár némi lelki segítséget nem adhatnak a futamok között a versenyzőiknek. Amit azért a 19 év alattiak talán még jobban is igényelnének, mint a felnőtt versenyzők.

Rengeteg múlik a hajósebességen, és a jó rajtokon.

Nos, ez utóbbi nem jött igazán össze a második napi első két futamban a fiú 29er vitorlázóinknak, innen már nagyon nehéz volt előrekeveredni, nem is mindig sikerült a mezőny mögül az optimális vonalakat megtalálni. A napzáró – már szürkületben befejeződött – hatodik futamban viszont nyolcadikok lettek, ezzel Tóth Attila és Borda Levente maradt az összetett tizedik helyén.

A lányok, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanna a nap első futamában nagyon szépen kezdtek, de több mezőnytaktikai hiba után hátrébb csúsztak a végére. A második futam rajtjánál 15 fokot elfordult a szél, ezt sajnos nem reagálták le a helyezkedésnél. A nap zárófutama viszont fekete zászlós kizárást hozott számukra… Hat másik „sorstársukkal” egyetemben, azaz a mezőnynek majdnem a fele kint volt.

A nap időjárása hasonlatos volt a tegnapihoz: kifejezetten langyos, kellemes hőmérséklet, reggel és este is, mellé 6-10 csomós szél, amely azonban jóval karakteresebben forgott, mint előző nap.

Mindkét fiatal laseresünk az összetett állást tekintve a mezőny közepén vitorlázik, egyenletesen, fegyelmezetten. Négy futam után a lányoknál Vida Róza az összetettben a 23. helyen áll, Nagy Bendegúz 20. Ha egy-egy futamban összejönne a tízen belüli hely, szépen tudnának javulni, hiszen a verseny fele még hátravan.

A szörfösök is tisztességgel helytállnak, hat futam után Morvai Anna a 17 fős mezőny kilencedik, Morvai Bálint a 18 induló közt a tizedik helyen várja a szerdai folytatást. Az első rajtok helyi idő szerint 12 órakor lesznek.

A futamok élő közvetítése, a korábbiak visszanézése itt:

 

https://youthworlds2021.sapsailing.com

Eredmények: https://worldsailingywc.org/results/

Videó és fotógalériák:https://worldsailingywc.org/multimedia/

visyla

Fotó: Takácsy Levente