Egyértelműen felkészülési versenynek szánták, de végül szép sikerrel zárult a legjobb hazai 29er vitorlázók március 20-án zárult franciaországi túrája. Négy szkiff a földvári Spartacusból, két egység a csopaki Kerekedből utazott Hyeresbe. Az időjárási előrejelzés erős frontot ígért...

"Ez maximálisan be is jött, az első napon két futamot tartottak 15-25 csomós szélben. Másnap, szombaton mindenképpen három futamot terveztek, vasárnapra ugyanis még erősebb vihart ígért a meteorológia. Délután kettőig a parton vártuk a csendesedést, ami végülis 18-24 csomós szelet jelentett, és ebben már kihajózott a mezőny. Három futamot sikerült rendezni aznap. Vasárnap, a zárónapon már reggel, látva a 30 csomó feletti vihart, a verseny befejezése mellett döntött a rendezőség" - mondta Dénes Gábor, a Kereked edzője.

"A lányok nagyon szépen vitorláztak, különösen a rajtokban fejlődtek, ami az egyik fontos cél is volt. Sajnos a második futamban vissza kellett lépniük, ugyanis az egyik kapubója közelében borultak, és már nem tudták szabályosan venni a pályajelet. Szerencsére ezt a pontszámot kiejthették. Összetettben a 16. helyen végeztek. A Kis-Szölgyémi - Ugron lánypáros mellett még egy hajónk indult, a fiatal Kis-Szölgyémi Soma - Juhász András Sámuel kettős, ők tavaly még mindketten Optimisteztek, a bajnokságra ültek össze. Jól sikerült a téli felkészülésük, szépen helytálltak az erős szélben, végül az összetettben a 32. helyen végeztek."

A Spartacus csapatából a legjobb eredményt a Tóth Attila - Borda Levente kettős érte el, tizenharmadikok lettek. Kovács Herbert és Lange Péter 21., Komáromy Benedek és Schneider Hugó 33., Lange Richárd és Maros Gergely 39. lett.

Eredmények

vl