Az 51. Trofeo Princesa Sofia a tokiói olimpia óta az első nagy nemzetközi verseny az olimpiai hajóosztályok számára - egyben óriási lehetőség, hogy mindenki felmérje, hogyan sikerült a téli felkészülése, hol áll az újra összetalálkozott nemzetközi élmezőnyben. Nos, Érdi Mári nem töltötte hiába sem az olimpia utáni pihenőidő, sem az azt követő időszak felkészülésre fordított napjait: remek formában vitorlázott Mallorcán, az idei Hempel világkupa sorozat első állomásán. A verseny első két napján viharos, néha 25 csomónál is erősebb szél fújt, Márinak ezek között a körülmények között sikerült két(!) futamot is nyernie. És a tíz futamos sorozat végén, az április 9-i éremfutam megnyerésével tette fel az év egyik legfontosabb nemzetközi versenyén való szereplésére a koronát.

A versenyt ebben a kategóriában a kanadai Sarah Douglas nyerte, meggyőző fölénnyel: a tíz futamból hatot megnyert, az éremfutamban hatodik lett.

Érdi Márit nem sokkal a partra érkezése után értük el telefonon: "Trükkös volt a mai szél, de a verseny előtt edzettünk két napot egy ilyen északnyugatiban, úgyhogy pontosan tudtam, mit kell csinálnom. A rajtom nagyon jól sikerült, onnantól tudtam a saját elképzelésem szerint vitorlázni. Mindkét oldalra figyelni kellett, kicsit távolabbra nézve, hogy honnan jönnek be a frissülések, és ezekre kellett kivitorlázni és belefordulni. Nem zavart senki, jó volt a sebességem, végig vezetve nyertem az éremfutamot."

Eredmények

visyla