Mit kell tudni a versenyengedélyekről? 

A versenyengedélyek kiváltásában nem történt változás az előző évekhez képest. A megszokott módon, a tagszervezeten keresztül igényelhetik a versenyzők a versenyengedélykérő lap leadásával és tagsági- és versenyengedély díjuk befizetésével a tagszervezet felé.

Az idén érvényes MVSZ tagsági díjakról IDE kattintva tájékozódhatsz.

Amennyiben új tagszervezetben folytatnád a vitorlázást, úgy az átigazolási  és versenyengedélykérő lapokat már az új tagszervezetnek kell eljuttatni, ők töltik fel a VIHAR-ba is. Az új versenyzők számára minden szükséges információt összegyűjtöttünk hunsail.hu-n, ITT olvashatsz a teendőkről részletesen

Lejáró igazolványok és engedélyek meghosszabbítása

A veszélyhelyzetre való tekintettel egyes okmányok érvényességi ideje, amenyiben az a veszélyhelyzet alatt járt le, külön kérésre az MVSZ rendszerében meghosszabbításra kerülhet. Az érvényességi idő lejártát követően a rendszer automatikusan figyelemfelhívó e-mailt küld az érintetetteknek, amennyiben az ITT található hivatalos tájékoztató alapján valamely okmányod a hatályos rendeletek alapján még érvényesnek tekinthető, úgy azt kérjük jelezd emailben a hunsail@hunsail.hu-n, ugyanis sajnos a rendszer azt automatikusan nem tudja frissíteni!

Versenyengedély-kártya és profilkép feltöltése

A sporttörvény alapján minden sportolónak a szövetség által kiállított arcképes igazolvánnyal kell rendelkeznie, ezért került bevezetésre 2020. január 1-jén a Magyar Vitorlás Szövetség versenyengedély-kártyája. A versenyengedély-kártya a versenyengedélyt is megtestesíti, és helyettesíti a korábban használt „kék könyvet” is. A Magyar Vitorlás Szövetség versenyengedéllyel rendelkező tagja automatikusan, térítésmentesen jut a kártyához, a versenyengedély kiváltását követően, amennyiben az előző években még nem kapták meg kártyájukat.

A kártya fényképes, ezért arra kérünk, hogy VIHAR-profilodba töltsd fel az azonosításra alkalmas igazolványképed (képformátum: tiff, jpg, psd, DPI: minimum 300, preferált érték 600). Az elkészült kártyák személyesen vagy meghatalmazott útján – ügyfélfogadási időben – átvehetők a titkárságon, illetve az MVSZ versenyeken, a nevezés ideje alatt. Meghatalmazás esetén kérjük az alábbi formanyomtatványokat használd! 

A címlapkép a 2021-es évadnyitó versenyen készült. Forrás: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség