Most szombaton - május 14-én - kerül sor a Magyar Vitorlás Szövetség idei versenyei közül az elsőre, a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjra, amelyen a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred távot kell megtennie a versenyzőknek. 

A hagyományoknak megfelelően a verseny előtt sor kerül a vitorlabontó ünnepségre és a Balaton megkoszorúzására, ezzel pedig elindul a balatoni vitorlás- és turisztikai szezon. 

A versenyzőknek lehetősége van a VIHAR rendszeren keresztül online előnevezésre, a helyszíni nevezésnek pedig május 13-án pénteken 17 és 21 óra között a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén található Vitorlázeum ad helyet. A felnőtt versenyzőknek a nevezési díja 8900 forint, az ifjúsági versenyzőké pedig 4900 forint. 

A verseny nyomkövetését a Magyar Vitorlás Szövetség partnere, az Airmoniq biztosítja. Az Airmoniq applikációjáról itt lehet részletesen olvasni és erről az oldalról érhetőek el a letöltési linkek is. A verseny névadó támogatója a 878 Co., amely a magyar tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyártású prémium vitorlásruhák nemzetközi piacára tört be termékeivel. 

A versennyel kapcsolatos legfontosabb időpontok:

  • Online kormányosi értekezlet: május 13. péntek 20.00
  • Figyelmeztető jelzés: május 14. szombat 11.55
  • Limitidő: május 14. szombat 17.00
  • Óvási határidő vége: május 14. szombat 18.00
  • A díjkiosztó ünnepség tervezett időpontja: május 14. szombat 18.30 (Balartonfüred, Vitorlás tér)

A Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjjal kapcsolatos további információk - így a Versenkiírás és a Versenyutasítás - a verseny online hirdetőtábláján, itt érhetőek el