Erős északival indult a Spartacus hagyományos éjszakai túraversenye, a szél fokozatosan gyengült, és bár éjszakára további erősödést várnak, az első hajó gyenge északiban ért célba. A versenyről részletes beszámoló holnap készül majd, hiszen a 68 induló többsége még jó ideig a vízen lesz.

A többtestűek már a rajt után elhúztak, sokáig az AC 45-ös katamarán RSM vezetett, ám a Szigligeti öböl környékén háromba tört az árbocuk. Teljes vitorlázattal haladtak, a körülmények egyáltalán nem voltak extrémek, a havária okát vizsgálják. "Sokat látott, öreg árboc volt" - mondták a kísérőmotorosból. Innentől az addig második helyen vitorlázó D35-ös katamarán Team Kaálitól már nem sikerült elvenni a győzelmet, magabiztosan, az északi part alatt szélcsíkról szélcsíkra navigálva lettek elsők a holdfényes befutóban.

Virág Flóra és csapata 3 óra 37 perc 1 másodperc alatt tette meg a Balatonföldvár - Balatongyörök - Balatonföldvár távot. Ezzel - fantasztikus teljesítménnyel - az ötödik nagy versenyt nyerték meg idén. Tolnay Kálmán emlékverseny - Évadnyitó - Mihálkovics kupa Opel nagydíj - Subaru Solterra Pünkösdi Regatta - és most az Ezüst szalag elsősége is az övék.

Folyamatosan frissülő hírfolyam: https://spartacus.hu/hirek/ezust-szalag-2022-a-cikk-folyamatosan-frissul/

visyla