Mintegy tizennyolc csomós kifújt szélben indult ez idei, immáron ötödik alkalommal megrendezett RS Európa Kupa. A hazai egységek mellett hat cseh csapat is megjelent edzőikkel, kísérőikkel. A verseny hivatalos megnyitóján Dávid Júlia versenyvezető elmondta, az időjárás előrejelzések szerint az összes versenynapon ideális szélviszonyok várhatóak, így minden bizonnyal könnyedén meg tudják rendezni a tervezett tizenkét futamot.

A futamok után a versenyző fiatalokat minden nap közös vacsora, valamint alkoholmentes koktél várja majd. Náray Richárd a rendező Vitorlázó Gyermekekért Egyesület vezetője elmondta, immáron második alkalommal rendezik meg a versenyt a klub káptalanfüredi otthonában, mely ideális helyszín a jollevitorlázáshoz. Örömét fejezte ki, hogy az idei esztendőben számos külföldi csapat, és elismert nemzetközi versenybírók is megjelentek az Európa Kupán. Külön kiemelte, az idei regatta is klub összefogással valósult meg, szülők, gyerekek edzők közösen hozták létre a versenyközpontot.

Az idei esztendő regattájának van egy szomorú apropója is, ugyanis egykori vitorlázó társukra, a VGYE tavalyi magyar bajnokára, Kutassy Áronra is emlékeznek, aki ebben az esztendőben tragikus hirtelenséggel hunyt el.

„Áron emlékére viseli az idei verseny már a Kutassy Áron Memorial CUP elnevezést, valamint alapítottunk egy vándor kupát, melyet innentől minden évben a legjobban teljesítő magyar egység kap meg. Ennek a díjnak a segítségével, bár Áron már nem lehet köztünk, de mégis minden versenyünkön velünk lehet”

-fogalmazott Náray Richárd.

Az RS Feva Európa Kupa társrendezője a Magyar Vitorlás Szövetség, szakmai partnere a Magyar Vitorlás Akadémia NKft.

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesületről:

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület 2008-ban jött létre, közhasznú egyesületként. Az egyesületet olyan magyarországi magánszemélyek és vállalkozások hozták létre, akik valamilyen formában kötődnek a vitorlázáshoz, vagy annak valamely kiegészítő sportjához. Céljuk, hogy a vitorlázó gyermekeknek olyan körülményeket biztosítsanak magyarországi tavakon és egyéb helyszíneken, amelyek kötődést jelentenek majd számukra a vizekhez, a vitorlázáshoz és egyáltalán a sporthoz.