A legjobb magyarnak Benyó Máté - Horváth Ákos (THE) egység bizonyul továbbra is, egy helyet javítva a tizennyolcadik helyről várják a szerdai folytatást.

A nap vesztese az első két futam után élen álló osztrák csapat, ők "behúztak" egy BFD-t. A nap igazi vesztese a harmadik futam utolsó köréig vezető pozícióban vitorlázó Vida Ábel -Batiz Péter kettős, akik végül a negyedik helyen értek célba, ám korai rajtjuk miatt UFD került a nevük mellé.

A listát a jól teljesítő török Efe Tulcali - Defne Danismend egység vezeti, őket követik a ma egy korai rajtot abszolváló osztrák Rosa Donner - Sebastian Slivon kettős, mögöttük harmadik pozícióban pedig a két futam után még második helyen álló Matisse Pacaud -  Lucie de Gennes egység van. 

A világbajnokságon minden a tervek szerint halad, két nap után 5 futamon van túl a mezőny, változatos szelekben vitorláztak, többször előkerült az OSCAR illetve ROMEO lobogó. A következő napokban Farkas Péter főrendező tervei szerint napi 2 futamot teljesít a mezőny, majd a verseny utolsó napján következik az éremfutam, derült ki a Tihanyi Hajós Egylet beszámolójából. 

Fotó: Szűcs Ábel/ THE

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala ide kattintva érhető el. 

Az eredmények ide kattintva érhetők el.