Pénteken már reggel fél 8-kor vízre vezényelte a csapatokat Farkas Péter főrendező és fél 9-kor el is rajtolt a vébé hetedik futama. A flotta ismét a Tihanyi-félsziget nyugati oldalán versenyzett bízva abban, hogy a korai keleti-északkeleti szél ezen az oldalon tovább kitart. Még az Oscar lobogó is előkerült, igaz a futam végére Romeo váltotta, azaz csak az első körben engedte szabadjára a pumpálást a versenyrendezőség. A szélerő kissé visszafogottá vált, 50 fokról fújó szélben a futamot végül az osztrák Rosa Donner - Sebastian Slivon kettős nyerte meglőzve két lengyel duót, az Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija (2. hely) és a  Zofia Korsak - Franciszek Borys (3. hely) egységet. 

A következő futamra balra rendezte át a pályát a főrendező, ám egy technikai hiba - az elszabaduló a szél felőli pályajel - miatt az első cirkáló szakasz végén érvényteleníteni kellett ezt az etapot. Az újrarajtoltatott menetben minden a helyén volt, a futam végére enyhén jobbra tendáló, kissé gyengülő szélben futott be a mezőny.

A videón a pénteki második, a vébé nyolcadik futamának rajtja látható - Forrás: Szűcs Ábel / THE 

Ezt a menetet a lengyel egységek dominálták, az első helyet  Kacper Paszek-Oliwia Laskowska versenypáros szerezte meg, a másodikat pedig az Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija duó. Őket az francia Amelie Flandorffer - Pierre Williot páros követte.

Az összetett eredménylistát Matisse Pacaud - Lucie De Gennes kettős vezeti, akik pénteken két ötödik helyet szerezte. Mindössze 1 ponttal lemaradva követi őket a legjobb osztrák egység, a Rosa Donner - Sebastian Slivon páros. Harmadik helyről vág neki a folytatásnak Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija lengyel duó. 

A legjobb helyeken célba érő magyar kettős, a Vida Péter - Batiz Ábel páros folytatta jó szereplését, s a csütörtöki futamgyőzelem után 4. és 9. helyet szereztek pénteken. Így a 12. helyen tartózkodnak 8 futam után és 13 pontra vannak a még éremfutamot jelentő 10. pozíciótól.

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala ide kattintva érhető el. 

A részletes eredmények ide kattintva érhetők el.