Előzményversenyéhez, a két héttel korábban futott Évadnyitó I. regattához hasonlóan kemény körülmények között szálltak vízre a lényegesen megnövekedett létszámú mezőnyök. Az elsőként rajtoló 35 finn dinghy 7-9 fokos hőmérsékletben, végig pumpás, 180 fokról fújó szélben kezdte az első napot.

A verseny nyitónapján mindhárom futam ugyanilyen körülmények között futott minden osztálynak, annyi eltéréssel, hogy a szél minimálisan fordult jobbra, így az utolsó, azaz harmadik futamra kellett csak némiképp korrigálni a cirkáló pályajel pozícióját.

A verseny következő napján aztán gyökeresen megváltozott minden. Eleve parti halasztással indult a nap, a levegő érezhetően melegebb volt, a szél iránya pedig pont az előző napi ellenkezőjére, azaz nulla fokra fordult. Az ugyancsak stabil irány mellett fokozatosan erősödő szél nagyjából akkorra állt be, amikorra elkészült a pálya és a mezőnyök is rajtterületre értek. Az időlimit miatt azonban így is csak 2 futamra maradt lehetőség, ám szerencsére nem volt holtidő, így még a szél felőli pályajel apróbb módosítási is belefért. A verseny összesen tehát 5 futammal zárult, a finnesek ezt követően a szerbiai Palics vizein folytatják, majd tovább készülnek a május közepi csopaki Európa-bajnokságra.