Ezen az Európa-bajnokságon szélből nem volt hiány… A verseny első napján, április 17-én 16-20 csomós alapszélre rá-ráfújtak a 23 csomós lökések, ez a szél két órás vízen várakozás után jött meg, de aztán végig kitartott, a fiúknak és a lányoknak is két-két futamot sikerült megrendezni. Másnap tovább erősödött a szél, 25-30 csomóval dudált, a mezőnyök a parton várták a gyengülést, ami nem következett be, futam nélkül telt a nap. A verseny harmadik napja volt talán a legfárasztóbb: a 16-20 csomós alapszelet ezúttal is 22-23 csomós pöffök színezték, de a szél iránya stabil maradt, a fiúknak három, a lányoknak két újabb verseny fért a napba. A negyedik napon már a döntők kezdődtek, az eddigieknél lényegesen gyengébb szélben. Az 5-7 csomós szellőre is sokáig kellett várni a vízen, végül mindenkinek sikerült két-két futamot megtartani, de a versenyzők csak este hét körül értek a partra. A bajnokság ötödik napja ideális körülményekkel köszöntött be. 10 csomós szél, ami a nap folyamán még kicsit erősödött is. A fiúknak és a lányoknak is három futamot sikerült az utolsó előtti napon megtartani. Gyenge szélben, esős időben ért véget a verseny.

ILCA 4 fiú kategóriában az Európa bajnok az olasz Nicolo Giuseppe Cassitta lett, az ezüstöt és a bronzot is olasz versenyző vihette haza. A lányoknál a görög Hermionie Ghicas nyert, az ezüst szintén görög, a bronz lengyel versenyző nyakába került.

Eredmények: https://regatas.fav.es/es/default/races/race-resultsall/text/2023-ilca-4-youth-european-championships-open-european-trophy-es/menuaction/index

visyla