ILCA 4 hajóosztályban 39, ILCA 6 osztályban 24 és az ILCA 7 mezőnyben 15 versenyző állt rajthoz. A háromnapos megmérettetésre meglehetősen gyenge szeles időjárást ígértek a meteorológiai előrejelzések, ennek megfelelően alakult az első két versenynap: a rutinos versenyrendezőség szemfülességének köszönhetően azonban egy-egy futam megrendezésével maximálisan kihasználták a csak rövid ideig tartó versenyzésre alkalmas szélviszonyokat. A verseny zárónapján viszont az előrehozott rajtidőpontnak köszönhetően négy futamot sikerült lebonyolítani a 8-14 csomós keleties szélben.

Így végül hat futam eredménye alapján alakult ki az MVM ILCA Flottabajnokság Ranglista versenyének végeredménye, amit ide kattintva lehet megnézni. 

Köszönjük a kitűnő versenyrendezést Héjj Ádámnak és rendező stábjának, illetve külön köszönet a versenyrendezésben részt vállaló szülőknek, valamint Optimist és Kalóz ifjúsági versenyzőinknek, akik hasznos betekintést nyerhettek a vitorlázás versenyrendezői folyamataiba. Köszönjük a versenybíróság munkáját Tusnai Veronika versenybírói csapatának, a Monautix által biztosított Rooster díjakat, valamint a szuper fotókat Cserta Gábornak!

Minden résztvevőnek - különösképpen a díjazott versenyzőknek - ezúton is gratulálunk, köszönjük, hogy részt vettetek a versenyen!

Verseny honlapja: https://mvmse.hu/versenyek/29/mvm-ilca-flottabajnoksag-2023

Galéria: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057144682921&sk=photos_albums 

Fotók forrása: Cserta Gábor / MVM SE

Szöveg forrása: MVM SE