A verseny második napján borongós időben, közepes szélben ismét három selejtező futamra került sorAugusztus 2-án, szerdán pedig sikerült megrendezni a három tervezett döntő futamot. Éjszaka nagy vihar volt, mindenki arra számított, hogy abból megmarad majd valamennyi északi, de nem így lett. Bejött a nyugati, ami először 3-4, majd 5-6 csomóval fújt, aztán átfordult délire és az utolsó, kilencedik futam már ebben zajlott le.

Az abszolút elsőséget Bite Pál Előd (Balatoni YC) szerezte meg, úgy hogy a kilencből hat futamot megnyert. A második helyen Márton András (BYC), a harmadikon Török Csanád (BYC) végzett.

A legjobb serdülő versenyző Szegedi Hunor Dávid (Spartacus VE) lett, az abszolút 5. helyen zárt. Ebben a korcsoportban a második Gereben Barnabás (SVE), a harmadik - és a legjobb serdülő lány - Wang Liu Alexandra Youji (spanyol) lett. A serdülő fiúk között a harmadik Vágó Mátyás (SVE) lett. Az ifjúsági lányok versenyében a szlovák Adela Prokopcova győzött (az abszolút versenyben 7. lett).  Az ezüstérmet Dávoti Tamara (BYC), a bronzot Verebély Nadin Zsófia (SVE) nyerte. A többi eredmény az alább belinkelt listán olvasható.

Csoki Kupán immár hagyomány, hogy a támogató édesipari cégeknek köszönhetően minden versenynapon kifut a csoki hajó. Itt a futamok közt minden optimistes elvitorlázhat és helyreállíthatja a futam alatt lecsökkent energiaszintjét :)

Nagy öröm, hogy jó szélben, mind a kilenc kiírt futamot sikerült megrendezni. Sportszerű volt a verseny, nem volt sok dolga a versenybíróknak. A parti programokon látszott, hogy a vitorlázók legújabb generációja is összetartó, vidám, baráti társaság” – mondta Gereben Mátyás, a Magyar Optimist Osztályszövetség elnökségi tagja, a rendező Spartacus Vitorlás Egylet versenysportért felelős elnökségi tagja.

A parádés rendezésért köszönet a támogatóknak: a Rooster-Monautix Kft díjakat, a J Sails Magyarország a legjobb serdülő versenyzőnek egy vadonatúj vitorlát ajánlott fel, a V&J Partners ügyvédi iroda a nyomkövetés létrejöttét segítette. A Ruditrans és a Kockás túrórúd is beszállt a lebonyolításba, a verseny hivatalos szállásadó partnere pedig a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton volt.

Eredmények: https://mvszhirdetotabla.hu/csoki-kupa-2023/eredmenyek

Kép: Cserta Gábor

visyla