Nem csupán használja, hanem a dobogó legtetején és a második fokán is olyan csapat állt, aki 1D vitorlákkal versenyzett. A győztes csapat Emil Järudd és Rasmus Rosengren svéd fiatalokból állt össze erre a versenyre, de nem kezdőkről van szó: Emil olimpiai reménység Nacra 17-ben, Rasmus pedig a jelentős IQfoil windszörfös múltja mellett F18 raid kategóriában korábban szintén világbajnoki dobogós volt. Másodikként az ausztrál Gavin Colby – Kai Colman páros végzett, akik a tavalyi F18 világbajnokságot is ezüstéremmel fejezték be. Gavin valódi ikon a katamarános közösségben, a Hobie Cat egykori tesztpilótája, Kai pedig civilben az Amerika Kupás American Magic csapatának szárazföldi teamjét erősíti.

Ezeket a vitorlákat Magyarországon tervezi és gyártja a 1D – One Design Sails, és a sikerük nem szalmalángéletű. A vitorlákkal számos világversenyt nyertek más hajóosztályokban is, F18-ban pedig ez már a negyedik világbajnoki cím. Az elsőt 2018-ban Sarasotában szerezte a görög Dany Paschalidis és Kostas Trigonis, a másodikat 2019-ben a Costa Braván az ausztrál Darren Bundock és Conor James Nicholas, a harmadikat pedig a covid miatt VB nélküli évet követően 2021-ben Olaszországban, Gaetában Mitch Booth és Ruben Booth. A sikersorozat tavaly megszakadni látszott, amikor az EB-n és a világbajnokságon sem 1D vitorlákkal álltak a dobogó legfelső fokán (de a második helyen azért igen), de néhány héttel ezelőtt Travemündében megszületett a 1D Sails negyedik világbajnoki címe Formula 18 osztályban.

„Az első lehet szerencse, a második a véletlenek összjátéka, a harmadik azért már figyelemre méltó... de elveszíteni, és a következő évben visszanyerni elképesztő eredmény számunkra. Hihetetlenül büszke vagyok a kollégáimra, hogy így együtt képesek vagyunk ennyi időn keresztül folyamatosan a legjobbat nyújtani.”
– fogalmazott Csepregi Panka, a 1D – One Design Sails ügyvezetője.

Figyelemre méltó tény, hogy mind a négy világbajnoki győzelem a lengyel gyártmányú Exploder Scorpion hajóval született, a jelenlegi mezőnyben ezt a modellt használták a legtöbben. A Formula 18 osztály box rule alapján működik, és bátran kimondhatjuk, hogy az Exploder/1D Sails kombináció fél évtizede a legsikeresebb ebben a mezőnyben.