A kvalifikációs futamok után a Tóth-Borda páros a 9. volt, a Kis-Szölgyémi – Juhász kettős 5., egyben U 17-ben a vezető helyen álltak. A pénteki négy döntő futam után a Tóth-Borda páros feljött a harmadik helyre, Kis-Szölgyémiék a 12. helyen álltak, úgy, hogy U17-ben harmadikok voltak. Maradt tehát izgalom a zárónapra.

A Kis-Szölgyémi-Juhász páros záró napi futameredményei: 30., 8., 8., 16.

Ezzel Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) U17 Európa-bajnoki ezüstérmesek lettek, az abszolútban a 8. helyen végeztek! Talán az utolsó napon voltak a legtrükkösebbek a körülmények, ráadásul a leggyengébb a szél, a két nyolcadik helyük nagy siker.

Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a szombati futamokban a 24., 26., 7., 18. helyeken futottak be. Végig nagyon szépen vitorláztak a héten, a hatodik hely az abszolútban, az erős mezőnyben remek eredmény.

Rajtuk kívül még az arany csoportban versenyzett Fehér Boróka és Fehér Szonja (Kereked), huszonkettedikek lettek. Csekovszky Mór és Pais-Hank Olivér (Spartacus) 30. lett az arany csoportban.

Ezüst csoportos a Juhász Emília – Lacza Boróka kettős (Kereked), ötvenedikek lettek. Bronz csoportos Lange Péter és Lange Richárd,a 102. helyen végeztek. A smaragd csoportban vitorlázott Feith Máté és Szaplonczay Balázs (CVEK, U17-es páros) – végül a 154. helyen zártak.

Eredmények: http://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3gmBWF0wyf/29er/Euro2023/29erEuro2023Finals.htm

Kép: Sailing Pics

Visy László Oszi