Hatodik lett Vadnai Tamás és csapata, hetedik a Paksi Álmos, nyolcadik a Huber Lél által kormányzott hajó.

A 36 fokos melegben péntek délután 1-kor  rajtolt a mezőny a szokásos 10-12 csomós déli szélben. Az első futamban a pálya baloldalán frissebb szélben a Vadnai Tamás kormányozta Tomasso csapata állt az élre és az előnyét a futam végéig megőrizte.

A második és harmadik futamban is balról jöttek a frissülések, de már többen építették erre a taktikájukat. a második futamot a későbbi győztes ITA113 nyerte Brighenti Ivano kormányzàsával, míg a harmadik futamban a német Henrich von Bayern vezette USA150 vitte el a pálmát.

Szombat délután ismét 1-kor indult a verseny. A szél folyamatosan erősödött 15-17 csomóra. A negyedik futamban az előző napi szél és a baloldal dominált, a futamot az ITA105 nyerte Omboni Pierluigi vezetésével. 

Az ötödik futamban a gardai kifújt, egyenletes szél helyett 10-20 fokos szélfordulókkal indult a futam és ez az inkább balatoni észak-nyugati szélre hasonlító idő szép magyar sikert hozott. Az első 5 helyen magyar egység végzett és  a futamot a Peecasso  nyerte.

A hatodik futamban megfordult a trend és az első cirkáló szakaszban jobbról jött egy 20 fokos élesedès. A futamot sokáig a német Luitpold von Bayern vezette, de az utolsó szakaszon az ITA113 átvette a vezetést.

Vasárnapra teljesen befelhősödött és csendes esőbe fordult az idő. Szél híján több futamot nem tudtak tartani a rendezők, így maradt a végeredmény 6 futam alapján. 

A versenyt pontegyenlőséggel az ITA113 nyerte.

Jövőre a Balaton lesz az Európa-kupa helyszíne, több olasz egység ígérte részvételét.