Pénteken közös reggelivel indult a nap, majd rövid kormányosi értekezlet után a frissülő szélben a mezőny elhagyta a kikötő és 3 parádés futamra került sor, ezzel 2 nap után érvényes lett a Bajnokság és már kieső futam is volt.

Pénteken az osztály 40-es cirkálói, valamint a Daruvár voltak a vendéglátók. Jó volt látni, azt ahogy a csapatok összebeszélve, közösen készültek erre a vendéglátásra. Mindenki igyekezett kitenni magáért.

Természetesen a finom borok ezúttal sem maradtak el. Rendezőként jó érzés volt azt a fajta csapatösszetartást látni, hogy a napközben egymással versenyben álló hajók és kormányosok itt egymással összefogva, összebeszélve együtt készülnek, megértve valahol ennek az osztálynak a lényegét is.

 

A stégpartyt követően egy rövid megbeszélést folytattak a hajók képviselői ÖC osztály elmúlt 1 évében történt fejlődésével, valamint az elmúlt időszak felmerült problémáinak megoldásával kapcsolatban.

Szombat reggel, tekintettel arra, hogy futamszámban már jól állt a verseny, valamint reggelre nem sok szelet jelzett a meteorológia az első rajt figyelmeztető jelzését 11 órára tűzte ki a versenyvezető, így a reggeli kényelmesen 9 órakor kezdődött. Ezt követően parti halasztással indult a nap, majd nem sokkal dél után a frissülő szélben 2 futammal sikerült befejezni a Bajnokságot, így a vasárnap megmaradt a csapatoknak pihenésre, pakolásra.

 

A díjkiosztóra szombaton 17:00-kor került sor, az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságon a Tóth László emlékfutamot és a bajnoki címet is a Hónig Péter kormányozta Talizmán nyerte, míg a második helyezett az Ellinore lett Dr. Gellér Lászlóval a kormánynál, a dobogó harmadik fokára Juhász Miklós és a Glória csapata álhatott fel.

Este a gálavacsorára a Gapa Zrt. támogatásával a Gapa Teraszon került sor, ahol finom ételek és rétes várta a verseny résztvevőit.

Képek hamarosan elérhetőek a www.osszevontcirkalo.hu oldalon.

EREDMÉNYEK