A keddi nyitó napon Pallay Tibor "Pallus" nagyon jól kezdett, a 7-8 csomós szélben 2. és 14. helyeket futott, így az összetett 4.helyen tanyázott. Kedd éjszaka aztán picit megváltoztak a dolgok, Pallusnak vesegörcs miatt úgy nézett ki, hogy fel kell adnia a további futamokat. 
Mindössze 3 óra alvás, 6 óra szenvedés és 4 óra kórház után azonban vissza tudott térni, de a fizikai állapota cseppet sem volt ideális, a lelki oldalról nem is beszélve. A 6-9 csomós szélben szerzett 26. és 18. helyek a fentiek tekintetében roppant értékesek, és összetettben 4 futam után kieső nélkül a 6.helyen állt. A többi magyar egység küzdött, harcolt, és egyre nagyobb részsikereik voltak a futamok alatt. 
A harmadik napon ismét 2 futamot rendeztek, a szél 6-9 csomó volt. Sajnos Pallusnak még mindig nem volt 100%-os az állapota, sőt. Ezen a napon vitorlázta két legrosszabb futamát, egy 36. és egy 18.hely sikerült. Sem fizikálisan sem mentálisan nem volt kipihenve, a rajtok rendre rosszul sikerültek, és 50 körüli helyekről rágta fel magát mindkét futamban. 
A záró napon késett a déli szél, úgy nézett ki, hogy nem is lesz semmi. Végül megérkezett a szokásos 6-8 csomós szél, amelyben Pallay Tibor két remek futamot vitorlázott. Az elsőben 12.helyen ért célba, a másodikon pedig egy kiváló 3. hellyel zárta lesz ezt a nehéz 4 napos versenyt. A többiek is ezen a napon futották a legjobb futamaikat.
Összettben Pallay Tibor a 6.helyen végzett, korosztályában a bronzérem került a nyakába! Szűcs Balázs 50., Andrik Szabolcs 52., Mónus Gyula pedig 61.helyen végzett az erős mezőnyben. 
"Nincs értelme azon rágódni, hogy mi lett volna, ha.... Ez a forgatókönyv lett megírva, és cseppet sem bánkódom emiatt. Örülök, hogy nem kellett futamot kihagynom, és végülis az utolsó napi két futammal helyre billentek a dolgok. Nekem ez volt az első korosztályos  versenyem finnben, így előzetesen az első 15-öt tűztem ki célul. Korosztályomban igen erős volt a mezőny, több világ és európabajnok is indult, ezért is értékes számomra ez a bronzérem. A felszerelésemet a campionei versenyre opimalizáltuk Floriannal, a Doyle Austria vitorlavarrójával, így sebessegi gondjaim nem voltak az élmezőnyben sem! Ki kell emelnem, hogy a hajót, amivel indultam, barátomtól Szalay Krisztiántól kaptam kölcsön a versenyre. " 
A finnesek idén kitűnő évet futnak. Februárban Németh Domonkos VB ezüstérmet szerzett, májusban EB-nyert. Haidekker Elemér EB 4., Pallay Tibor EB 10., Székely Antal Grand Master Világbajnok, Kántor Zsiga Masters VB ezüstérmes. Rácz Bence Junior VB ezüst, Szűcs Ábel bronzérmes, Svastits Attila U19 junior Világbajnok, Sebestyén Bonifác ezüstérmes. És erre jött most Pallay bronzérme a Masters EB-n!
Kép: Robert Deaves
PT-visyla