A versenyen a Finn Dingi hajóosztály összes hajója indulhat. A magyar versenyzők nevezése csak az éves Finn Dingi osztályszövetségi díj megfizetését követően lesz érvényes. Az osztályszövetségi díj kiegyenlítése a regisztrációval egyidejűleg is megtehető - olvasható a versenykiírásban. 

Online nevezésre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR-rendszerében van lehetőség. A nevezés akkor tekinthető érvényesnek, ha azt online véglegesítették, a szükséges engedélyeket a VIHAR rendszerbe feltöltötték. Helyszíni nevezésre 2023. szeptember 13-án 17:00-19:00 óra között van lehetőség a verseny helyszínén található versenyirodán. Nevezési díj: 35.000,- Ft/fő. A külföldről érkező (nem magyar) egységek mindenkori nevezési díja: 80,- €/fő

A versenyprogramról az alábbi táblázatban lehet tájékozódni, a versenyrendezőség tíz (10) futam lebonyolítását tervezi. A verseny érvényességéhez négy (4) érvényesen befejezett futam szükséges. 

Balatonfüred – Alsóörs - Siófok – Zamárdi – Tihany által határolt vízterületen futamonként kihelyezett up and down pályán mérkőznek meg a versenyzők. A díjkiosztó az utolsó futam után, a hivatalos online hirdetőtáblán közölt helyen és időpontban kerül megtartásra.

A versenykiírás ide kattintva érhető el. 

Fotó forrása: Cserta Gábor