Az év női vitorlázója a dél-afrikai Kirsten Neuschäfer lett, aki azzal írta be magát a vitorlássport aranykönyvébe, hogy első nőként nyerte meg a szóló Golden Globe versenyt, ez egy olyan regatta, ahol a legmodernebb technika vívmányai nélkül kell egyedül megkerülni a Földet. Ráadásul úgy lett első, hogy közben még egy bajba került sporttársát is kimentette a tengerből.

  

A President's Development Award győztese az Andrew Simpson alapítvány lett. Az alapítvány az olimpiai aranyérmes és Amerika Kupa vitorlázó, Andrew 'Bart' Simpson MBE emlékére indult, aki 2013-ban, mindössze 36 évesen tragikusan elhunyt. Fő feladata a vitorlázás elérhetővé tétele olyanok számára, akik egyébként nem jutnának el ehhez a tökéletes személyiségfejlesztő sporthoz. Az utóbbi tíz évben több mint 15 millió angol fontot fordítottak - saját forrásokból és adományokból - a vitorlázásra.

Díjat nyert továbbá a Magenta Project, amely a nők vitorlás sportba való bevonását tűzte ki célul. Jó példa erre a Magenta projekt által szervezett Foiling Week, ahol szervezéssel, felszereléssel, edzéslehetőséggel segítik az elképzelés megvalósítását.

Az Év csapata a 11th Hour Racing Team, amely Charlie Enright kormányzásával megnyerte a 2022-23-as Ocean Race versenyt. A versenygyőzelmen túl a csapat sokat tesz az óceánok állapotának megvédéséért, a fenntartható fejlődésért is.

Az Év hajója az AC 40 lett - egy, a mai versenyzést, hajóbeállítást segítő elektronikák teljes fegyvertárával felszerelt foiler. A Beppe Croce Trophy nyertese Dick Rose. A szakember több mint harminc éve a vitorlás versenyszabályok fejlesztésének, négy évente történő aktualizálásának motorja.

visyla