Az újonnan elérhető belépőjegyek valamennyi sportprogramra megvásárolhatók, beleértve azokat is, amelyeket már azelőtt lefoglaltak, hogy kiderült volna, mekkora a versenyhelyszínek befogadóképessége. Összesen több mint 400 000 jegyet dobnak most piacra, ami remek lehetőséget jelent a sportrajongóknak.

A 400 000 jegy – amelyből több, mint 370 000 a párizsi régió eseményeire érvényes – egyharmada 50 eurós vagy annál olcsóbb, majd’ kétharmada pedig kevesebbe kerül, mint 100 euró. Fontos információ, hogy ez lesz az utolsó olyan jegyértékesítési kampány a játékok előtt, amely során az összes sportág eseményeire kapható belépő, ami azt is magában hordozza, hogy valószínűleg eléggé kapósak lesznek a jegyek, amelyek karácsonyi ajándéknak sem utolsók.

A felhasználói fiókonkénti maximum 30 jegyre vonatkozó szabály továbbra is érvényben marad.

Sportági lehetőségek:

 Úszás: A Nanterre-ben, a La Paris Défense Arénában tartandó eseményre mintegy 6000 új jegy kerül forgalomba:

  • 50 m gyorsúszás, előfutamok, augusztus 1. (délelőtti szekció), 24 eurótól 230 euróig  
  • 50 m gyorsúszás, döntő, augusztus 2., 125 eurótól 980 euróig 
  • 400 m vegyesúszás, előfutamok, július 28. (délelőtti szakasz), 24 eurótól  
  • 400 m vegyesúszás, döntő, július 28., 85 eurótól

Lovassport: A Château de Versailles helyszínen három számban – lovastusa, díjlovaglás és díjugratás – mintegy 14 000 új jegy keresi a gazdáját például az alábbi eseményekre:  

  • lovastusa, július 29. (utolsó csapatverseny) 85 eurótól 330 euróig a július 29-i utolsó csapatversenyre
  • díjugratás, augusztus 1. (a csapatdöntő selejtezői) 24 eurótól

Tenisz: A Roland Garrosra mintegy 24 000 új belépőt értékesítenek, a szerencsés jegytulajdonosok olyan sztárokat láthatnak játszani, mint Novak Djokovic, Coco Gauff, Carlos Alcaraz vagy Iga Świątek.

  • tenisz, 1. fordulók 24-130 euró 
  • tenisz, férfi egyes elődöntő + vegyes páros döntő, 100 eurótól

Atlétika: A Stade de France-ban tartandó versenyre több, mint 30 000 új belépőjegyet bocsátanak áruba

 

Többek között kaphatóak majd jegyek az alábbi eseményekre:

  • férfi tízpróba, döntő, augusztus 2., 40 eurótól, ugyanekkor megtekinthető a női 100 m. síkfutás döntője, a női hármasugrás döntője és a 4x400 méteres vegyesváltó döntője is.

Vívás, taekwondo: Az impozáns Grand Palais-ba összesen körülbelül 5 000 további jegyvásárló juthat be például az alábbi eseményekre:

  • férfi párbajtőr, elődöntő, július 28. (délelőtt) 24-150 euró
  • férfi párbajtőr, döntő, július 28., 90 eurótól

Judo: majd’ 2000 új jegy talál gazdára az Arena Champs de Mars-ba, például az alábbi eseményre:

  • vegyes csapatverseny, 1. forduló, augusztus 3., 24 eurótól

 

Városi sportok a Stade de La Concorde-on: valamivel több mint 5 000 új jegyet bocsátanak áruba a programban szereplő valamennyi sportágra 

Breaktánc: 1 500 új jegy, 24-160 euró

Gördeszka: 900 új jegy, 24-120 euró

3x3 kosárlabda: 2 300 új jegy, 24-190 euró

 

Nagy befogadóképességű csapatsport-létesítmények

Kosárlabda: mintegy 37 000 új jegy, Lille-be és 7 300 jegy, a Bercy Arénába (Párizs)

  • a Dream Team (vagyis az amerikai válogatott mérkőzései) már 50 eurótól megtekinthetők

Hetesrögbi: a helyszín a Stade de France, ahová mintegy 25 000 új jegyet dobnak piacra, úgy mint:

  • férfi selejtezők – 12 mérkőzés szerepel a programban, lehetőség nyílik az összes csapat megtekintésére –, július 24., (még a nyitóünnepség előtt), 24-120 euró
  • férfi elődöntők, döntők és helyosztó mérkőzések, július 27., 50 eurótól 
  • női selejtezők – 12 mérkőzés szerepel a programban, lehetőség nyílik az összes csapat megtekintésére –, július 2., 24-100 euró
  • elődöntők, döntők és női ranglistamérkőzések, július 30., 50 eurótól

Labdarúgás: 30 000 új jegyet bocsátanak ki a párizsi Parc des Princes-be, illetve továbbra is kaphatók jegyek a Franciaország hat ikonikus stadionjában tartandó mérkőzésekre

  • Parc des Princes, hat csoportmérkőzés, két negyeddöntő és két döntő: 24-260 euró

A francia csapatok csoportmérkőzéseinek időpontjai és stadionjai már ismertek, és jegyek még mindig kaphatóak.

 

Nyitó- és záróünnepség

A nyitóünnepségre is kaphatóak lesznek jegyek, 90 eurótól (illetve 250 vagy akár 500 eurótól) kezdődnek a Szajnán rendezendő ünnepélyre, és 150 eurótól a paralimpiai játékok nyitóünnepségére a Place de la Concorde-on. A záróünnepségre 45 eurótól (illetve 250 vagy akár 600 eurótól) is lehet jegyet váltani.

 

Extra lehetőségek

A Paris 2024 vendéglátási program részeként a NOB exkluzív hivatalos partnere, az On Location innovatív és egyedülálló vendéglátási élményeket kínál, arra is van lehetőség, hogy luxuskörülmények között élvezzük az eseményeket.

Ilyen többek között a „Célvonalon” atlétikai csomag, amelyet megvásárolva a szurkolók közvetlenül a célvonal magasságában helyet foglalva élvezhetik az eseményeket. Ezek a Gold- vagy Silver-kategóriában elérhető csomagok a kiemelten értékes ülőhelyek mellett magas színvonalú étkezést és exkluzív szórakozási lehetőséget biztosítanak.

Vitorlás csomag: Marseille-ben a vitorlásversenyeket testközelből lehet majd követni egy, az események sűrűjében horgonyzó hajóról, vagy a kikötőre néző prémium vendéglátóhelyiségből.

Magával ragadó élmény az Eiffel-toronyban: Ebéd vagy vacsora közben, az Eiffel-torony első emeletén található Gustave Eiffel-társalgóban, madártávlatból élvezheti a néző a város látványát. Welcome drink, az ikonikus párizsi emlékmű megtekintése, élőzene, sportolók és hírességek jelenléte, francia konyha – ez tökéletes lehetőség a párizsi kultúra megismeréséhez, miközben a lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetünk.

Az On Location hivatalos utazási csomagokat is kínál (1-6 éjszakáig terjedő időtartamra; szállással 3, 4 és 5 csillagos szállodákban), ezek mindig tartalmaznak jegyeket is a sporteseményekre.  Az On Location az egyetlen hivatalos útja a 2024-es párizsi olimpiai játékok vendéglátó csomagjainak megvásárlására:

https://hospitalitytravelpackages.paris2024.org/

A Paris 2024 vendéglátási program, amelyet a kizárólagos hivatalos értékesítő, az On Location működtet, a paralimpiai játékokra is kínál csomagokat, amelyekkel a szurkolók eddig soha nem látott vendéglátási élményekhez juthatnak hozzá. Igénytől függően három különböző termék közül választhatnak: Lounge-csomagok, szurkolói csomagok és utazási csomagok, amelyek mindegyike garantált jegyeket tartalmaz a paralimpiai játékokra.

További információ: https://paralympichospitality.paris2024.org oldalon található.