Végleges az idei versenynaptár, összesen 4 nemzetközi versenyt, több mint kéttucat országos bajnokságot és 64 ranglistaversenyt rendeznek 2024-ben a magyar vizeken – alapvetően a Balatonon.

Az éves versenynaptár összeállításának szabályzata alapján a 2024-es szezonban tervezett versenyeket 2023. október 31-ig rögzítették a VIHAR rendszerben azon versenyek időpontját, amelyeken nemzetközi, vagy a múlt évben 150 indulónál nagyobb mezőnyök álltak rajthoz. Ezt követően a versenyszervezők november 30-ig további regattákat rögzíthettek a rendszerben.

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) munkatársai szervezőket többször is emlékeztették e határidőre és részletes tájékoztatást nyújtottak számukra a rögzítés módjáról. A versenyszervezők a november végi határidőig összesen 182 versenyt jelentettek be, közöttük 4 nemzetközi versenyt, 25 országos bajnokságot, 64 ranglistaversenyt és 44 szabadidős versenyt.

A versenyszervezők és osztálykapitányok számára az MVSZ december 5-én tartott online versenynaptár egyeztetéseket, az alapvetően sikeres egyeztetések után maradt kérdéses esetekről 2023. decemberi ülésén döntött az elnökség.

November 23-án felkérték az osztálykapitányokat, hogy online űrlapon adják le a hajóosztályok 2024. évi ranglistaversenyeinek listáját, erre január 31-ig volt lehetőségük. Összesen 34 osztálytól érkezett visszajelzés, és végezetül 64 versenyt jelöltek ranglistaversenyként.

A versenynaptár linkje: https://hunsail.hu/versenyek