Május 4-én 10 órakor, egy héttel a Balatoni Évadnyitó Kékszalag Port Nagydíj vitorlásverseny előtt rajtol a BYC szezonnyitó túraversenye a Tolnay Kálmán Emlékverseny, amely egyben a 2024. évi Yardstick Trophy első fordulója is.

 

 

A túraverseny útvonala: Balatonfüred–Paloznak–Siófok–Balatonfüred–Tihany–Balatonfüred. Limitidő: 2024. május 4. 16 óra.

Nevezési ajándék: 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára, a 18 év alatti versenyzőknek pedig a szervező.

Az értékes pódium ajándékokat az EQ Love, Sunboost, Tigris Reggeliző és Étterem, Fehérvári Optika ajánlotta fel.

 

 

A regatta utáni díjkiosztón a Lázár Pince jóvoltából borkóstolót szerveznek, továbbá a versenyzők felpróbálhatják a Fehérvári Optika vadonatúj kollekcióját és beszerezhetik az EQ Love fényvédő krémjeit is a 2024-es szezonra.

Előnevezési határidő: 2024. április 29. éjfél. A verseny weboldalán vagy a VIHAR rendszerben.

Helyszíni nevezés és regisztráció: Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán, 2024. május 3-án 18 és 20 óra, valamint 2024. május 4-én 7 óra 30 perc és 8 óra között.

Az online hirdetőtábla a regatta hivatalos weboldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben 

Ki volt Tolnay Kálmán László?

Kishajótervező, kétszeres olimpikon, Kékszalag verseny győztes és többszörös magyar bajnok vitorlázó a Balatonfüredi Yacht Club örökös tagja. 2022. május 14-e óta Halász–Révész szoborhoz vezető út mellett található vitorlázás táblasor is őrzi Tolnay Kálmán László emlékét Balatonfüreden a Rózsakertben. A tábla elhelyezése közadakozásból a Balatonfüred Város Közalapítvány közreműködésével valósult meg. További részletek!