4 db továbbfejlesztett Flaar 18-as (Flaar 18 SE), május 10-én került átadásra, melyeket a Flaar műhellyel közösen módosítottak annak érdekében hogy minél jobban megfeleljen a kitűzött céloknak. A "friday league" a hajók megérkezésével el is kezdődött. A fiatal versenyzőknek, akik kiválasztásra kerültek az általunk szervezett edzőtáborok során, egy szakmai szempontok által összeállított programsorozaton kell részt venniük. A versenyzőknek csapatot kell alkotni, akikkel végig versenyzik az évadot. Az év végi értékelésnél minden vitorlázott futam eredménye számít és az összes futam 50%-át ki lehet ejteni, így azoknak a csapatoknak is van esélye a győzelemre, akik nem tudnak minden alkalommal részt venni.

Iskolaidőben minden második héten, nyáron minden héten megrendezésre kerül a versenysorozat. A "friday league" első évada november 16-án végződik majd, ennek  eredménye hangsúlyosan számítani fog abban, hogy a következő évben a sportoló kiválasztásra kerül e. Az értékelésnél fontos szempont lesz a csapatban, illetve a saját hajóosztályában elért eredmény is.

A liga célja, hogy a versenyzők új készségekre tegyenek szert, megtanuljanak csapatban dolgozni, egymástól tanulni és kialakuljon egy nemzeti ifjúsági válogatott. Továbbá szeretnék hosszú távon, ha ez lenne a legmagasabb színvonalú vitorlás sport versenyzés hazánkban. A Szövetségi Kapitányoknak a hajóosztállyal szélesebb körű terveik is vannak az idei évben és a jövőben is.