A népes mezőny a színvonalról is árulkodik, nyílt versenyről lévén szó, az egész világ legjobbjai vetélkedtek a június 25-én délután végetért regattán.

Az öt párosból álló magyar csapatból két magyar egység került a hat kvalifikációs futam után a harmincnégy hajós arany csoportba, végül 5 döntő futamot sikerült megrendezni úgy, hogy az utolsó előtti napon megfelelő szél hiányában nem volt verseny, a zárónapon viszont négyet is összehoztak a rendezők.

Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Alsóörsi Marina Vitorlás Klub) remekül vitorláztak, a verseny során hat dobogós futameredményük volt, az utolsó előtti napon még az összetett verseny második helyén álltak, ha szerencsésebben alakul az utolsó napi négy futam, meglett volna a dobogó.

Egy biztos, amit már többször is bizonyítottak: a kezükben van a jó szereplés ígérete.

Minden dicséretet megérdemel a fiatal Csekovszky Mór - Zarándy Martin páros (Spartacus VE) is, 13. helyük ebben a nagy és sűrű mezőnyben remek eredmény. Idén már villantottak egy nagyot a fiúk: a június 9-én végetért csehországi, a Lipnói tavon megrendezett Európa kupa versenyt megnyerték. Kielben is látszott a jó forma: nyertek futamot, jöttek be negyediknek már az arany csoportban, összesen nyolc tízen belüli helyük volt a tizenegy futamból. Számukra is az utolsó napi négy verseny okozott gondot.

A zárónapon 10-11 csomós ÉK seabreeze fújt, az utolsó előtti napon a 29er osztálynak nem rendeztek futamot a 4-5 csomós flautében ( a 49er és a 49erFX osztálynak igen, a magyar 29er csapat kiment megnézni a versenyt, remek edzői ötlet, sok tanulsággal...), a két első napon nyugati szél fújt 12-20 majd 8-12 csomós sebességgel.

Két magyar páros zárt az ezüst csoportban: Fehér Boróka és Fehér Szonja (Alsóörsi Marina Vitorlás Klub) 43., Lange Péter és Lange Richárd (Alsóörsi Marina Vitorlás Klub) 50. lett. Petheő Panni és Badar Botond a smaragd csoportban a 105. helyen végzett.

Eredmények: https://www.kieler-woche.de/de/segeln/ergebnisse.php

Kép: Christian Beeck

visyla