A szezonnyitó siófoki fordulón gyengeszeles, de kiváló futammal kezdődött az idei BAHART Regatta. Kicsi, de pont elegendő szél fújt ahhoz, hogy a limitidőn belül mindenki teljesítse a rövid pályát. A túraverseny után Berecz Zsombor volt a BAHART Regatta vendége. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó mesélt a közelmúlt eseményeiről, a Star Sailors League világversenyen elért győzelemről, csapatépítésről, versenyvitorlázásról. A versengés nem ért véget a vízen, a túraverseny után a szárazföldön szabályismereti kvízen mérhették össze a tudásukat a csapatok.

A siófoki futam eredményei megtekinthetők az online hirdetőtáblán, a versenyen készült fotók a galériában:

https://yachtcharterguru.com/regatta

A BAHART Regatta „kiejtő futam” szabálya miatt a földvári helyszín az évad legerősebb fordulójának ígérkezik, ugyanis egy hétvégén két futamot is teljesítenek a versenyzők. A szombati szokásos túraverseny mellett a vasárnapi pályaverseny is önálló futamként kerül értékelésre. A kiejtő szabály szerint a versenysorozatban 5 megrendezett futam esetén 1 futam kiejthető, csak a 4 legjobb eredmény számít bele az összetett eredménybe!

A kedvezményes előnevezés július 23. 20:00 óráig tart. A mindkét földvári versenynapra nevező csapatok további 40% kedvezményt kapnak a másodikként nevezett versenyre. Online nevezés a verseny honlapján:

https://yachtcharterguru.com/regatta/entry  

A BAHART Regatta továbbra is egyszerűsített nevezéssel, ingyenes kikötési lehetőséggel, valamint színvonalas vendéglátással és parti programokkal várja a versenyzőket.

A balatonföldvári futam ismeretterjesztő előadásának témája a kikötők ökológiai hatásai a Balatonnál, illetve a tó élővilága lesz. Meghívott vendégünk Preiszner Bálint, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos munkatársa.

 

Folytatódik Balatonnal, hajózással, és főként szabályismerettel kapcsolatos játékunk, melyre minden csapatot várunk a díjátadó előtt. A versenyzésre és a játékra egyaránt kitűnő felkészülési lehetőség: https://game.finckh.net/indexhun.htm

 

https://yesbalaton.com/

Idén minden csapat yesbalaton.com pólót kap az első nevezésekor. További kedvezményes vásárlási lehetőség a REGATTA24 kuponkóddal.

 

https://www.maritimehajosbolt.hu/

Idén minden futamra 10% vásárlási kedvezményt ad a Maritime Hajósbolt a nevezőknek. A megrendelés akár a verseny helyszínén is átvehető.

További részletek a programokról és a versenyről, versenyutasítás a pályarajzokkal:

https://yachtcharterguru.com/bahart-regatta-2024-2-3-futam-balatonfoldvar?utm_source=hunsail&utm_medium=textlink&utm_campaign=br24-2