Az előző, kétnapos balatonföldvári fordulót két sikeres futammal zárta a BAHART Regatta. A szombati túraversenyen ragyogó napsütés, de gyenge szél várta a mezőnyt, ezért Kerekes Kázmér versenyvezető a rövidebb pálya mellett döntött. Választása helyesnek bizonyult, mivel a Szárszó – Akali – Földvár pályán így szinte minden egység érvényesen befutott a limitidőn belül.

A versenyre jellemző jó hangulat a szárazföldön is folytatódott. Az ismeretterjesztő programokkal színesített délutánt Preiszner Bálint, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudományos munkatársa nyitotta meg, igen informatív és elgondolkodtató előadásával a Balaton élővilágáról, mely felhívta a figyelmet a magyar tenger vízvédelmének fontosságára, a klímaváltozás hatásaira, és a kikötőépítésekkel kapcsolatos kérdések alapos megfontolására. Ezután ismét összemérhették tudásukat a vitorlázók, hiszen folytatódott a BAHART Regatta kvízsorozata, amely a Balaton vitorláséletével, és kiemelten a versenyszabályok ismeretével foglalkozik.

A vasárnapra tervezett három pályafutamból mindössze egy érvényes futam jött össze. Az elsőt az elforduló, majd leálló szél miatt érvényteleníteni kellett, harmadik futamra pedig már nem maradt idő, pedig végre a szél is megérkezett.

A balatonföldvári futamok eredményei megtekinthetők az online hirdetőtáblán, a versenyen készült fotók a galériában: https://yachtcharterguru.com/regatta

 

A nevezés már elkezdődött a balatonszemesi futamra. Az egyszerűsített nevezéshez továbbra is csak a kormányos képesítése, valamint a hajó érvényes hajólevele és biztosítása szükséges. Sportorvosi vizsgálat nem kötelező a BAHART Regatta versenyeken, de a nevezők ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt a helyszínen.

A kedvezményes online előnevezés határideje 2024. augusztus 13. 20:00. Online nevezés a verseny honlapján: https://yachtcharterguru.com/regatta/entry

Az egyszerűsített nevezési feltételeken felül, ingyenes kikötési lehetőség, valamint színvonalas vendéglátás és parti programok várják a versenyzőket.

A balatonszemesi futam ismeretterjesztő előadásának témája a high-tech anyagok és hajók lesznek. Meghívott vendégünk Dr. Mezey Zoltán, az Év Európai Hajója díjra jelölt Flaar 24 vitorlás gyártójának ügyvezetője.

 

Folytatódik Balatonnal, hajózással, és főként szabályismerettel kapcsolatos játékunk, melyre minden csapatot várunk a díjátadó előtt. A versenyzésre és a játékra egyaránt kitűnő felkészülési lehetőség: https://game.finckh.net/indexhun.htm

 

https://yesbalaton.com/

Idén minden csapat yesbalaton.com pólót kap az első nevezésekor. További kedvezményes vásárlási lehetőség a REGATTA24 kuponkóddal.

 

https://www.maritimehajosbolt.hu/

Idén minden futamra 10% vásárlási kedvezményt ad a Maritime Hajósbolt a nevezőknek. A megrendelés akár a verseny helyszínén is átvehető.

További részletek a programokról és a versenyről, versenyutasítás a pályarajzokkal:

https://yachtcharterguru.com/bahart-regatta-2024-4-futam-balatonszemes