Balatonfüreden először rendezik az L30 osztály világbajnokságát, amelyen up & down pályán tíz futam vár a versenyzőkre. A meteorológiai előrejelzések szerint a vb ideje alatt őszies vitorlázó idő várható.

A versenyzőket a Dinghy Bisztró jóvoltából a futamok után minden nap snackkel várják. Továbbá a szerda este gála vacsorára invitálták őket, amelyet a Vitorlás Étteremben rendeznek meg.

A világbajnokság támogatói körében üdvözölhetjük a Rooster LtD.-t, a Monautix Kft.-t, a Lázár Pincészetet és az Adaptive Mediat. A Rooster és a Monautix jóvoltából a nevezéskor egyedi logós, rövidujjú pólót kaptak a versenyzők, és a pódium ajándékot is az angol cég biztosítja. A Lázár Pincészet kiváló helyi borokkal szponzorálja a rendezvényt, az Adaptive Media pedig a média megjelenéseket biztosítja.

Az első versenynapon a versenyprogram szerint a tervezett időpontban hagyta el a kikötőt a versenyrendezőség és az egységek, azonban a reggeli keleti szél a vártnál korábban leállt. Egy rövid vízi várakozás után visszatértek a partra és 16:00 órakor Kárpáti Bence, versenyvezető holnapra halasztotta a rajtot. A nap végén hot-dog partival vártuk a versenyzőket.

A verseny hivatalos weboldalán minden fontos információ megtalálható.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a regatta Facebook eseményében.