A Fertő tavi megszokott időjárásra való tekintettel mindenki úgy vélte, hogy a nyolc kiírt futamot néhány nap leforgása alatt sikerül teljesíteni, ám az égiek mást terveztek. Az első versenynapon egyáltalán nem sikerült a vízre szállás, míg csütörtökön is csupán egyetlen futamot sikerült lebonyolítani, azt is rövidítve, melyet pénteken is csak kettővel sikerült bővíteni.

A csütörtöki nyitó futamot a délutánonként rendre megérkező zivatar sötét felhői zavarták meg, így a rendezőség a második kreutzbója vétele előtt úgy határozott, hogy biztonsági okokból rövidíti azt, s befuttatja a mezőnyt a pályajelnél. Ám a nagy kapkodás következtében a rövidítést jelentő S lobogó helyett (fehér alapon kék négyzet) az ugyanazon színekkel rendelkező P lobogót (kék alapon fehér négyzet) tűzték ki, melyet néhány versenyző szóvá is tett, s helytelen eljárás végett jogorvoslati kérelmet nyújtott be, melyet a zsűri elutasított.

A hosszas várakozással teli esős napokat követően a negyedik napon végre 10-15 csomós északias szél várta az indulókat, melyben négy futamot sikerült lebonyolítani. A szeles futamok némiképp átrendezték az élmezőny addigi állását, illetve az első futamon elszenvedett korai rajtos büntetéssel sújtott versenyzők is végre megszabadulhattak ponthátrányuktól a kieső futam révén, így Kocsis Ákos és Hegedűs Fanni neve is felkerült a lista elejére. Az utolsó napra csupán egyetlen futam maradt a tervezett 8 közül, hogy véglegesen eldöntse a bajnoki helyezéseket. Bathó Peti négypontos előnnyel szállhatott vízre, a második és harmadik helyezett Hegedűs Fanni és Kocsis Ákos között csak egyetlen pont különbség volt, míg a negyedik helyezés megszerzéséért is komoly csata ígérkezett Matis Klaudia és Balogh András között, akiket 2 pont választott el egymástól az utolsó futam előtt. A női mezőny küzdelmei ennél jóval kiegyensúlyozottabban zajlottak. Fanni bő nyolc pont előnnyel kezdte meg a napot Klaudia előtt, akinek 14 pont előnye volt a harmadik helyen álló Héjj Vikivel szemben. A gyenge, forgolódó déli szélben Hegedűs Fanni már az első kreutzban az élre állt, s magabiztosan tartotta is előnyét a futam végéig. Mögötte azonban több jelölt is komoly csatát vívott a második-ötödik helyezésekért, melyek megszerzése a végeredményt is erősen befolyásolta. Az utolsó métereken végül Balogh András megelőzte Matis Klaudiát, a negyedik helyen pedig Bathó Peti ért célba, aki ezzel megszerezte az összetett győzelmet Fanni és Kocsis Ákos előtt. A negyedik helyet András szerezte meg Klaudia előtt, míg a hatodik helyen Héjj Viki végzett a nyílt bajnokságban. A női bajnoki címet az abszolút második helyen végző Hegedűs Fanni magabiztosan szerezte meg Matis Klaudia és Héjj Viki előtt, míg a negyedik helyen Zalai Lilla végzett, akit Haidekker Barbara és Maróti Zsófi követett a rangsorban.

A laser radiálosok versenye hétvégére kiegészült az optimistesekkel, akik számára szombaton három, vasárnap pedig két futamot rendeztek. A versenyt szoros küzdelemben pontazonossággal, de több jobb helyezése miatt Pintér Nikolett nyerte Hirschler Rebeka és két ponttal Kaltenecker Soma előtt.

Eszes Bernadett