Mint azt az 5. lapszámban is olvashattad, a Porthole a közösség érdekeit szem előtt tartó átalakulásokon megy keresztül. A sok (és egyre több) kedvezményt kínáló Porthole Klub megszervezésén kívül az új portál is adott bőven munkát az elmúlt hetekben. A sok (és egyre több) kedvezményt kínáló Porthole Klub megszervezésén kívül az új portál is adott bőven munkát az elmúlt hetekben. Reméljük, hogy elértük azt, amit szerettünk volna, és a nyomtatott lap színvonalához méltó portált sikerült létrehoznunk. Hogy ez így van-e, azt végül Te fogod eldönteni... Kíváncsian várjuk a véleményedet!


Miről is szól ez az oldal?

Talán a legfontosabb, hogy követi, magáénak érzi a nyomtatott lap látásmódját. Az a célja, hogy a hazai vitorláséletet belülről mutassa meg, annak részeként működjön. Az itt szereplő írások többsége nem profi újságírók veretes alkotása, hanem közülünk való hajós emberek gondolatai. Sok anyag a terjedelme vagy az aktuális témaválasztása miatt eddig nem férhetett bele a papírnyomatba. Ennek mostantól vége! Küldhetsz bátran bármilyen - a lap szellemiségét figyelembe vevő - cikket, írást, gondolatot, beszámolót, fotót és filmet, s mi helyet csinálunk neki. Sőt, ha sokan olvassák, ha sokan "lájkolják" kinyomtatva is viszontláthatod az újságban. Erre szolgál a "beküldés" menüpont, de ne szaladjunk előre.

Ami az oldal felépítését illeti, a klasszikus rovatos-cikkes felépítésen túl láthattok néhány érdekességet is.

A jobb oldali Twitterbox, az általános kulcsszavakon kívül az aktuális eseményeket is figyeli. Ki is próbálhatod, ha van Twittered, írj egy bejegyzést #kekszalag kulcsszóval, és hamarosan mindenki látni fogja az oldalon. Persze mindig az aktuális eseményhez hangoljuk a kulcsszavakat.

Minden cikket megoszthatsz bármelyik közösségi oldalon, vagy akár "lájkolhatod" is ha van FaceBook hozzáférésed. De hozzá is szólhatsz, elmondhatod a véleményed. Arra ugyanakkor figyelnünk kell, hogy mindenki a saját nevén, őszintén szerepeljen. Mi is nyílt lapokkal játszunk, szeretnénk ha Te is így tennél.

Mint az látod, blog ajánlóink, és közösség ajánlóink is vannak. Ide azokat a közösségeket illetve blogokat várjuk, akik aktív netes életet élnek, és ezt szívesen megosztanák másokkal is.

Az alsó FaceBook dobozba azok az érdekességek és rövidhírek kerülnek, amik nem tesznek ki egy egész cikket, de azért szívesen megosztanánk Veled.

Mellette rögtön hozzá is szólhatsz az oldalhoz, vagy az aktuális bejegyzéshez, egyszóval elmondhatod mi jár a fejedben. Ez mondjuk több mint egy szó:)

Az oldal aljáról visszaugorva a tetejére láthatod, hogy regisztrálni is lehet (vagy Facebook hozzáféréssel csatlakozni). Ez a funkció később kap igazán nagy hangsúlyt, hiszen hamarosan elindul a kikötőkereső szolgáltatás, ahol kiválaszthatod, hogy melyik balatoni kikötőben van a hajód és megnézheted kik vannak még ugyanitt. A közeli helyeket, éttermeket is megtalálod majd, hogy kikötés után tudd merre érdemes elindulni... De mindent a maga idejében. A részletekről később.

Mint azt regisztrált felhasználóként láthatod, Klubtagság menüpont is került a felső sorba. Itt jelenleg két fizetési mód közül választhatsz, ha Porthole Klubtag szeretnél lenni. Ha az átutalást választod, akkor a megadott számlaszámra kell elutalnod a tagsági díjat, és megírni a postacímed, ahova küldhetjük a tagsági kártyát és persze az újságot is. Ha csekkel fizetnél, akkor a megadott címre előbb a csekk érkezik majd, de amint megérkezik hozzánk a tagdíj, a kártya és a lap is csakhamar a postaládádba kerül.

Reméljük, velünk örülsz az új portálunknak, de ha nem, azt is nyugodtan mondd el nekünk!

A fejlesztésnek nincs vége, és mostantól az új cikkek olvasására sem kell egy hónapot várni. Érdemes lesz visszalátogatni!

Szutor Ferenc