Hazánkat Nikl András utánpótlás válogatott versenyzőnk fogja képviselni, az elnökség egyhangú döntése értelmében, hiszen minden versenyen ő bizonyult a legjobbnak a keretből.

Már a civitavecchiai világkupán látszott, hogy esély van a kvótaszerzésre, de sajnos akkor két hellyel lemaradtunk, de az elért eredmény alapján utólag kvótát szereztünk.

A versenykiírás megnehezítette az európai országok kvalifikációját, de szerencsére ez a hiba hamar kiderült és az elért eredmény alapján kijutottunk a szingapúri játékokra.

Az elmúlt másfél évben az egyetlen cél a kvótaszerzés volt, köszönet a támogatásért a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Sport Szakállamtitkárságnak, a Nemzeti Sportszövetségnek és természetesen a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézetnek!

Jelenleg is teljes erőfeszítéssel készülünk az I. Ifjúsági Olimpiára, az olaszországi Garda tavon az olasz bajnokság keretein belül. Andris a mai napon az első futamban a rajtnál a nagy kavarodásban ütközött és a mezőny végén rajtolt, de feljött a 13. helyre. A Második futamban hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen toronymagasan nyerte a futamot. Az első nap után a 6. helyen áll.

Amennyiben tartja formáját, további meglepetésekre számíthatunk!

Utassy Loránd – Szövetségi Kapitány

Utassy Loránd