Az első verseny, a BL-ben rendezett Harmat Kupa, amit magabiztosan nyertünk.  A következő futamon, a  badacsonyi Balaton Regattán a a LábadX-el matchraceelve sikerült nyernünk. A Pünkösdi Regatta  első két napján nagyszerű élmény volt, hogy tudtuk  tartani a lépést  a Sponsor Wanteddal és az Avatarral. A harmadik napon ugyan elsőként értünk ki a Keszthelyi-öbölből, a Raffica előtt, de sajnos a déli partba úgy beleálltunk, mint a szög. A kenesei  Bankár  Kupán abszolút 3. helyen, a befutótól 150m-rel törtük el az árbócunkat(Feltételezhetően egy stágolási hiba miatt.).  Mivel a Kékszalagig már csak három hét volt, ezért versenyt futottunk az idővel.  Az új árbócot Németországból sikerült beszerezni és szerencsére időben elkészültünk vele, ám tesztelni csak kevés alkalmunk maradt.

A Szalagon  9 fős csapatunk a  hangsúlyt a jó hangulatra fektette, amit az is bizonyított, hogy háromszor kaptunk utánpótlást; kétszer bor, egyszer palacsinta formájában;-)Így talán érthető,  hogy elengedtünk egy-két olyan hajót, akit nem szerettünk volna és a keszthelyi  13. helyről  a 16.-ra csúsztunk vissza. Az egytestűek között 6-an előztek meg bennünket, így tartottuk tavalyi hetedik helyünket. Ezt tisztes helytállásnak értékelem.
A sokat emlegetett Rizling Kupán egy apró malőr ugyan csak második helyet eredményezett; de az  Orvos-Gyógyszerész Kupán sikerült kiköszörülni a csorbát. Elsők lettünk abszolútba, épp  úgy mint a CMS-Schuller Kupán, Fonyódon is.
Csapatunk nem értékeli túl a „nemzeti" jelzőt, de mégis jól esett és szép emlék marad, hogy a Balaton Regatta rendezésében a Nemzeti Regattát és az Autós Regattát is magabiztosan nyertük. A Közmű Kupán backstag szakadás miatt csak harmadikak lettünk , de Szigligeten az Aqua Kupán egy bődületes siklatás után,  nemcsak abszolútban hanem yardstickban is sikerült lerámolni a legszebben csillogó kupákat és ajándékokat.

Az ősz legnépszerűbb versenye a Félsziget-kerülő volt, ahol egy elrontott rajt után szépen sikerült felkapaszkodnunk és a befutó előtt  a Fergeteget bedarálva a harmadik helyet megszerezni. A Frédi-Béni  csapatbajnokságon a  hosszú halasztás miatt elfogyott minden alkohol készletünk és ez sajnos teljesítményünkre is  rányomta bélyegét. A szezon utolsó versenyén a Dér Kupán, amit stílusosan ismét a BL rendezett, az előbbiekből tanulva alkoholtilalom volt érvényben és bár egy pár doboz sör és Rosé Secco így is elpukkant, de legalább a helyünkön futottunk be; Principessa után, viszont  egy igen komoly üldözőboly előtt (Detre,Litkey,Gosztonyi ,Pajor,Kakas). Ezen a versenyen is megtapasztalhattuk, sőt dokumentálhattuk is, hogy a barna genoánk mennyivel hatékonyabb az alulméretezett reacherrel szemben. A csapat  egyhangúan megszavazta, hogy ennek ellenére minden versenyen  pödörjük ki,  ezzel is segítve ellenfeleinket. A  szezont egy díszvacsorával  zártuk a Bujdosó Pincében Balatonszemesen. Köszönet a fogasért és a sültekért Zsigának, Ferinek és Janinak!
A csapat személyi összetételében csak kisebb változásokon esett keresztül és mivel győztes összetételen nem változtatunk , ezért remélem jövőre is a Gardazzurrát erősíti: Szemelyácz János dr., Bujdosó Zsigmond, Bujdosó Ferenc, Kláris Zsolt, Titz János, Béletzki  Attila, Lázár Csaba, Sztorcsik Szilvia, Egedy Barna, Virgo Richárd, Wágner  Zoltán, a Hirling testvérek, valamint a mocóink.
                                                                                                         Simó Béla ,a Gardaura

 

 

 

Simó Béla